MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ιωνάς: «Δεν δεχόμαστε απειλές από κανένα»

Advertisement

Sponsored by exness

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας – Δεν δεχόμαστε απειλές από κανένα, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου – Τόνισε ότι οι στοχευμένες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν

Advertisement

Τη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη δική του, στην προσπάθεια του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας Νίκου Σοφοκλέους για πρόληψη και πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος μετέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, τονίζοντας ότι οι στοχευμένες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, ενώ διεμήνυσε ότι «δεν δεχόμαστε απειλές από κανένα». Είπε ακόμα πως τα εγκληματικά στοιχεία αντιδρούν, όταν αισθάνονται να σφίγγει ο κλοιός.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου διαμήνυσε ότι η προσπάθεια πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη.

Σε δήλωση μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας και στην οποία συμμετείχε και ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως έγινε αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στην επαρχία Λευκωσίας κυρίως σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Περαιτέρω, ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαμήνυσε ότι οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας για πρόληψη και πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος θα συνεχιστούν σε πιο έντονο ρυθμό, αναφέροντας ότι η αξιολόγηση κατέδειξε ότι τις τελευταίες εβδομάδες αυτή η δραστηριότητα της Αστυνομίας είναι εντονότερη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι μετέφερε στον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας και σε όλα τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνση τη προσωπική του στήριξη και τη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την πρόληψη και πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, τονίζοντας ότι ζήτησε το μήνυμα αυτό να μεταφερθεί και στο τελευταίο μέλος στην Αστυνομική Διεύθυνση.

«Είμαστε δίπλα τους, οι προσπάθειες δεν θα σταματήσουν. Η Αστυνομία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις επί καθημερινής και τακτικής βάσης», τόνισε αναφέροντας ότι «θέλω να μην πτοούνται γιατί από τη μια έχουν τη στήριξη μας και από την άλλη έχουν το νόμο μαζί τους».

Περαιτέρω υπογράμμισε ότι «δεν δεχόμαστε απειλές από κανένα», προσθέτοντας ότι «η Αστυνομία διενεργεί στοχευμένους ελέγχους όσον αφορά το οργανωμένο έγκλημα βάσει αξιολόγησης πληροφοριών και ανάλυσης των στοιχείων που έχει στη διάθεση της.

Είναι αδιανόητο να καταγγέλλεται ο Αστυνομικός Διευθυντής επειδή διεξάγει στοχευμένες έρευνες και επιτελεί το καθήκον του κατά τρόπο αποφασιστικό, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνοντας πως οι έρευνες στρέφονται σε άτομα που απασχολούν τις αρχές και όχι σε τυχαία πρόσωπα.

Ο κ. Νικολάου διατύπωσε την άποψη ότι είναι αναμενόμενο τα άτομα αυτά να αντιδρούν όταν αισθάνονται να σφίγγει ο κλοιός και είπε ότι σε αυτούς απαντούμε πως ως οφείλουμε να πράξουμε κοινωνία και πολιτεία, ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Αστυνομία, αν θέλουμε να πατάξουμε το οργανωμένο έγκλημα.

Η συνολική προσπάθεια είναι να μειωθεί το όφελος όλων αυτών και να καταστεί δυνατό στο τέλος να λεχθεί ότι καταφέρθηκαν προληπτικά και καταστρεπτικά πλήγματα σε βάρος του οργανωμένου εγκλήματος, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξήγησε ότι κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ μηνών καθορίστηκαν οι στόχοι και οι δράσεις της Αστυνομίας για την πρόληψη και δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος, στο οποίο περιλαμβάνονται η διακίνηση ναρκωτικών, η τρομοκρατία, η προστασία προσώπων και υποστατικών, το ηλεκτρονικό έγκλημα, ο τζόγος.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας είπε πως όταν συζήτησε το θέμα της πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος με ομολόγους του, άλλων κρατών της ΕΕ, η διαπίστωση όλων ήταν πως αν δεν υπάρχει πολιτική βούληση δεν μπορούν να παταχθούν το οργανωμένο έγκλημα και η διαφθορά καθώς είναι αλληλένδετα.

Περαιτέρω, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό για τη στήριξη τους στην προσπάθεια για καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, δήλωσε τη στήριξη του προς τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας και τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας.

Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε περαιτέρω ότι η Αστυνομία κάθε ευνομούμενου και δημοκρατικού κράτους έχει υποχρέωση να λαμβάνει μέτρα, μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας για να διασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας των πολιτών.

«Δεν έχει πού αλλού να σταθεί ο πολίτης παρά στην Αστυνομία και ως εκ τούτου θέλω να ξέρουν όλοι ότι η προσπάθεια πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη», συνέχισε ο Αρχηγός της Αστυνομίας τονίζοντας ότι «δεν έχουμε άλλη επιλογή αν θέλουμε να ονομαζόμαστε ευνομούμενο και δημοκρατικό κράτος».

Σε διαφορετική περίπτωση οι επιπτώσεις στην ευημερία των πολιτών και της οικονομίας του κράτους θα είναι τεράστιες, είπε τέλος ο κ. Χρυσοστόμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network