MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ινδός ΥΠΕΞ: Το εκκρεμές των δυνάμεων μετακινείται προς την Ινδία,

Advertisement

Sponsored by exness

Tο εκκρεμές των δυνάμεων μετακινείται ξανά, αυτή τη φορά προς την Ινδία και την Κίνα, σύμφωνα με τον Ινδό Υπουργό Εξωτερικών, M. J. Akbar, και η δύναμη, η οποία μετακινεί το εκκρεμές και θα διαμορφώσει τον αιώνα που διανύουμε, είναι αυτή της αναζήτησης της οικονομικής ευημερίας των φτωχότερων

Advertisement

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη χθες βράδυ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με τίτλο «Η ισορροπία των δυνάμεων εναντίον του εκκρεμούς των δυνάμεων», ο Ινδός Υπουργός Εξωτερικών, παρουσιάστηκε βέβαιος ότι οι δυνάμεις που θεωρούνται σήμερα δεδομένες, δεν θα είναι αυτές που θα καθορίσουν τη μοίρα του κόσμου το 2050.

«Το εκκρεμές μετακινείται ξανά. Τι είναι αυτό που κάνει το εκκρεμές να μετακινείται; Ποια δύναμη θα διαμορφώσει αυτόν τον αιώνα; Κατά την άποψή μου αυτός ο αιώνας θα διαμορφωθεί από την ισχυρή δύναμη της αναζήτησης της οικονομικής ευημερίας για αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη, για τους φτωχότερους των φτωχών, για τον τερματισμό της οικονομικής ανισότητας και αδικίας. Ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει πλήρης εξίσωση, αλλά για τη δημιουργία μιας βιώσιμης ζωής για τους φτωχότερους των φτωχών. Η εποχή που οι φτωχοί κρατούνταν στην αφάνεια για να μην είναι ορατοί, έχει παρέλθει».

Ο Ινδός Υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε τη θέση ότι αυτή η αλλαγή δεν θα ελέγχεται από το κατεστημένο. «Η δύναμη αυτής της αλλαγής, το εκκρεμές, μετατοπίζεται πίσω στην Ινδία και την Κίνα στα ανατολικά, καθώς η ευημερία και η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής ανεβαίνουν στην κορυφή της διεθνούς ατζέντας» είπε.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι η μεγαλύτερη απειλή για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία, -οι οποίες δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς ειρήνη- είναι η τρομοκρατία, που δεν αναγνωρίζει εθνικά σύνορα. Στο σημείο αυτό, υπογράμμισε ότι όσοι χρησιμοποιούν την τρομοκρατία στο όνομα των δογμάτων και των μηνυμάτων του Ισλάμ, διαπράττουν έγκλημα σε βάρος του Ισλάμ και το κάνουν για να επιτύχουν δύο στόχους: Πρώτον, για να αμφισβητήσουν το έθνος κράτος. Δεύτερον, για να καταστρέψουν την αρμονία και τον πλουραλισμό, προκαλώντας φόβο, με τη χρήση του θανάτου.

Η Ινδία, είπε ο Ινδός Υπουργός Εξωτερικών, για γεωπολιτικούς λόγους βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Είναι ένα ζωτικό έθνος, είπε, σημειώνοντας πως η δύναμη του λαού της Ινδίας, η εμπειρία και η δέσμευσή του, είναι τέτοια που δεν θα επιτρέψει σε αυτή την απειλή να καταστεί η κυρίαρχη πραγματικότητα.

«Η Ινδία θα συμβάλει στην αλλαγή της φύσης και της κατεύθυνσης του αιώνα, προς την ισότητα» είπε, επισημαίνοντας τέσσερις ελευθερίες που εκφράζονται στο Ινδικό σύνταγμα: τις ελευθερίες του λόγου και της πίστης, την ισότητα των φύλων και την οικονομική δικαιοσύνη.

«Η ιστορία εγκυμονεί ξανά και θα φέρει τη μετατόπιση του εκκρεμούς, αυτή τη φορά όχι ως επιβολή της ισορροπίας από τις μεγάλες δυνάμεις για τη δική τους ισχύ» κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network