MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ημέρα απολογισμού για τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Αλλάζουν ηγεσίες ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ

Advertisement

Sponsored by exness

Ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά και… ετοιμάζονται για αλλαγές συντεχνίες των εκπαιδευτικών!

Advertisement

Ημέρα απολογισμού η σημερινή για ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, οι οποίες διεξάγου τις Παγκύπριες Συνδιασκέψεις τους ενώ ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ αλλάζουν και την ηγεσία τους.

Στήθηκαν κάλπες για την ΟΛΤΕΚ

Για πρώτη φορά, μετά την καταστατική αλλαγή τον περασμένο χρόνο, θα διεξαχθούν σήμερα εκλογές τόσο για τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ) όσο και για τα μέλη των Επαρχιακών Γραφείων της Οργάνωσης.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε από η ώρα 07:30 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 17:00 ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται ότι μέχρι τις 19:00-19:30 θα ανακοινωθούν. Κάλπες στήθηκαν στην Α΄ Τεχνική Λεμεσού, Α΄ Τεχνική Λευκωσίας, στην Τεχνική Σχολή Λάρνακος και στην Τεχνική Σχολή Πάφου.

Τα μέλη της ΟΛΤΕΚ, δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 520 μέλη, θα παραλάβουν δύο ψηφοδέλτια, ένα για τα Επαρχιακά Γραφεία και ένα για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο ψηφοδέλτιο εκλογής μελών Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου υπάρχουν τέσσερις συνδυασμοί (Αλλαγή, Ανεξάρτητη Κίνηση Π.Α.Σ.Κ. – Συνεργαζόμενοι, Δημοκρατική Κίνηση (ΔΗ.ΚΙ.), Προοδευτική), ενώ για το ψηφοδέλτιο εκλογής μελών Επαρχιακών Γραφείων υπάρχουν τρεις συνδυασμοί (Αλλαγή,   Δημοκρατική Κίνηση (ΔΗ.ΚΙ.), Προοδευτική).

Θα υπάρχουν κάλπες για την Επιτροπή Γραφείου Λευκωσίας- Μόρφου – Ξερού, για την Επιτροπή Γραφείου Λεμεσού, για την Επιτροπή Γραφείου Πάφου- Πόλης Χρυσοχούς, και για την Επιτροπή Γραφείου Λάρνακας- Αμμοχώστου.

Για τα Επαρχιακά Γραφεία θα έχουν τρεις επιλογές προτίμησης και για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο θα έχουν πέντε επιλογές προτίμησης.

Αλλαγές στη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ

Πραγματοποιείται σήμερα, στις 09:30, στο οίκημα της ΟΕΛΜΕΚ, η Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωσης, οι εργασίες της οποίας αναμένονται να ολοκληρωθούν το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Μετά το τέλος της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης των Γενικών Αντιπροσώπων, θα συγκληθεί το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης για την αλλαγή στη σύνθεση της Γραμματείας και συγκεκριμένα στις θέσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα, οι οποίες αλλαγές θα πρέπει να ψηφιστούν από τα μέλη του Συμβουλίου, τα οποία ανέρχονται στα 21.

Η ατζέντα της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης των Γενικών Αντιπροσώπων περιλαμβάνει τη λογοδοσία από τον Πρόεδρο του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ, θα περιλαμβάνει την έκθεση και οικονομικές καταστάσεις για το 2018, θα περιλαμβάνει, επίσης, το θέμα των ανασφάλιστων εκπαιδευτικών, όσων δηλαδή νομιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2018 και είναι ακόμα συνταξιοδοτικά μετέωροι και θα περιλαμβάνει και το θέμα της Ενιαίας Εκπαίδευσης.

Επιπρόσθετα θα εκδοθούν ψηφίσματα για μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως είναι η  αξιολόγηση του μαθητή και οι εξετάσεις των τετραμήνων, η Τροποποίηση κανονισμών λειτουργίας σχολείων μέσης γενικής εκπαίδευσης, η ένταξη παιδιών με μεταναστατευτική βιογραφία στο εκπαιδευτικό σύστημα, η βία και παραβατικότητα – ασφάλεια και υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών /-τριών και η υλοποίηση αποφάσεων της ΜΕΠΕΥ.

Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των 100 Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ

Πραγματοποιείται, στις 9 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕΔ, η Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των 100 Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωσης, κατά την οποία θα γίνει ο απολογισμός δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ για την περίοδο Ιουνίου 2018 – Μαΐου 2019, θα καθορίσει την παρά πέρα πορεία της Οργάνωσης, θα την επιβεβαιώσει, θα τη διορθώσει.

Η συνεδρία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι είναι μια ιδιαίτερη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, μετά από το γεγονότα του καλοκαιριού και πρόσθεσε ότι είναι αρκετά θετικό το κλίμα μετά και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network