MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα των ελέγχων για χρήση φυτοφαρμάκων στην Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Ικανοποιητικά χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα των ελέγχων σε ό,τι αφορά τη χρήση φυτοφαρμάκων τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, η οποία εξέτασε σήμερα το θέμα

Advertisement

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν, από τους ελέγχους διαπιστώνεται ότι μόλις σε ένα ποσοστό 7% η χρήση φυτοφαρμάκων κινείται εκτός των επιτρεπτών ορίων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Καυκαλιάς σημείωσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί από τις αρμόδιες αρχές, τα αποτελέσματα της διαδικασίας ελέγχου που προβλέπεται για τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων είναι αρκετά ικανοποιητικά σε ό,τι αφορά τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρξει εφησυχασμός, αλλά αντίθετα θα πρέπει οι έλεγχοι να εντατικοποιηθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Καυκαλιά, τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι μόλις 7% των ελέγχων έχουν καταδείξει χρήση φυτοφαρμάκων εκτός των ορίων.

«Ενώ είναι ένα αποτέλεσμα που μπορεί να μας ικανοποιεί και που καταδεικνύει μια σωστή δουλειά σε αυτό τον τομέα, επιβάλλεται να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους», δήλωσε.

Κληθείς να διευκρινίσει πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το 7%, ο κ. Καυκαλιάς είπε ότι σε σύγκριση με τα στατιστικά στην Ευρώπη είναι ένα καλό ποσοστό.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά σημείωσε πως παρά την αρχική αίσθηση που ίσως όλοι να έχουμε ότι γίνεται υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων, «οι συνεχείς και ενδελεχείς έλεγχοι που γίνονται τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια ενός σχεδίου δράσης που έχει εκπονηθεί καταρρίπτει αυτή την αίσθηση».

Υπάρχει, πρόσθεσε, μια σημαντική μείωση στη χρήση φυτοφαρμάκων και οι έλεγχοι αυτοί καταδεικνύουν ότι το σχέδιο δράσης αποδίδει πολύ ικανοποιητικά.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες» είπε, αναφέροντας πως σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες η Κύπρος έχει ένα πολύ ψηλό δείκτη συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Συνεπώς οι Κύπριοι μπορούν να αισθάνονται ότι αυτά τα οποία καταναλώνουν είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας», πρόσθεσε.

Πηγή:KΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network