MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ικανοποίηση Υπ. Μεταφορών για unlock Αεροδρομίων. «Οι καλύτεροι μήνες αναμένεται να είναι Σεπτέμβριος και Οκτώβριος»

Advertisement

Sponsored by exness

Μετά από σχεδόν 3 μήνες έφτασε η πρώτη πτήση στο Αεροδρόμιο Πάφου – Οι εκτιμήσεις Υπ. Μεταφορών για τις αφίξεις τουτιστών για Ιούλιο και Αύγουστο – Πως θα γίνεται ο έλεγχος

Το μέτρο της ταχείας διεκπεραίωσης των τεστ κορωνοϊoύ για όσους  επιβάτες φτάνουν από χώρες  που περιλαμβάνονται στην Β ομάδα και απαιτείται για αυτούς τεστ 72 ωρών εφαρμόζεται από χθες , πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του αεροδρομίου Πάφου. Όπως εξήγησε ο υπουργός μεταφορών Γιάννης Καρούσος οι επιβάτες  αντί να μπαίνουν σε  καραντίνα  μέχρι να ετοιμαστούν τα αποτελέσματα , θα διενεργείται το ειδικό τεστ στο αεροδρόμιο  με την άφιξη της κάθε πτήσης και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε μιάμιση ώρα. Οι επιβάτες συνεπώς, θα αναμένουν στο αεροδρόμιο για την σύντομη αυτή χρονική περίοδο, ώστε να έχουν τα αποτελέσματα. Στην περίπτωση που εντοπίζονται  θετικοί , συμπλήρωσε , θα μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό.

Advertisement

Η  διαδικασία αυτή για το αεροδρόμιο Λάρνακας θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο κ. Γιάννης Καρουσος υποδέθηκε χθες βράδυ τους πρώτους επιβάτες του αεροδρομίου Πάφου μετά το τρίμηνο «λουκέτο». Ήταν 128   επιβάτες που έφτασαν με πτήση της εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Η πτήση ήταν προγραμματισμένη για τις 19.00, έφτασε ωστόσο σχεδόν με δυο ώρες καθυστέρηση στις 20.55 λόγο τεχνικού προβλήματος.

Ο υπουργός μεταφορών εκτίμησε ότι τον Ιούλιο ανοίγουν οριστικά οι ουρανοί της Κύπρου αφού το αεροδρόμιο Πάφου θα συνδέεται με 19 χώρες, 100 πτήσεις την εβδομάδα,  και της Λάρνακας με 35, 400 πτήσεις την εβδομάδα.

Ο κ.Καρουσος σε δηλώσεις χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Πάφου ανέφερε συγκεκριμένα ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου οι επιβάτες στα δυο αεροδρόμια δεν θα ξεπερνούν τους 1500 ημερησίως . Τον Ιούλιο ο αριθμός των επιβατών αναμένεται να αγγίξει τις 200 χιλιάδες για να διπλασιασθεί τον Αύγουστο ενώ με βάση τους υπολογισμούς και της διαχειρίστριας εταιρείας των αερολιμένων  οι καλύτεροι μήνες της φετινής χρονιάς αναμένεται να είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος με 600 χιλιάδες επιβάτες ανά μήνα.

Ικανοποίηση για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Πάφου εξέφρασε και η εκτελεστική διευθύντρια της Hermes Airports Ελένη Καλογήρου η οποία σημείωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια και η υγεία τόσο των επιβατών όσο και των εργαζομένων στο αεροδρόμιο  με βάση τα κυβερνητικά πρωτόκολλά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network