MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ικανοποίηση ΟΣΑΚ για πρόθεση Κυβέρνησης για περαιτέρω μέτρα από ‘βδομάδας

Advertisement

Sponsored by exness

Η ΟΣΑΚ προτάσσει το σύνθημα της εκστρατείας της, «Κράτα απόσταση, πρόσεχε…είναι απλό»

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών (ΟΣΑΚ) προτάσσει το σύνθημα της εκστρατείας της, «Κράτα απόσταση, πρόσεχε…είναι απλό» και καλεί όλους τους να βοηθήσουν ώστε να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Advertisement

Σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι οι εκτιμήσεις της επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της ΟΣΑΚ για ραγδαία επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων έχουν επαληθευτεί με τον αριθμό των κρουσμάτων ο οποίος καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και όπως διαφαίνεται έπεται και συνέχεια.

Χθες, σημειώνει, η Κυβέρνηση προχώρησε στην ανακοίνωση νέων μέτρων τα οποία η ΟΣΑΚ θεωρεί ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, που δεν είναι άλλη από την αναχαίτιση της τεράστιας πλέον διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και από τη διαφαινόμενη πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα την ερχόμενη εβδομάδα, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, κάτι το οποίο κατά τη δική μας εκτίμηση, θα κριθεί επιβεβλημένο.

Στρέφουμε το βλέμμα στα νοσηλευτήρια και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η κραυγή αγωνίας του ΟΚΥπΥ, ο οποίος σηκώνει σχεδόν αποκλειστικά το βάρος της πανδημίας τα τελευταία 2 χρόνια είναι πλέον πολύ ηχηρή», προστίθεται.

Το γεγονός, αναφέρει, ότι βρίσκονται σε νοσηλεία 200 συνάνθρωποι μας, μας προβληματίζει ιδιαίτερα αφού το 50% από αυτούς νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ κάποιοι ασθενείς δυστυχώς αναμένεται ότι θα καταλήξουν τις επόμενες ημέρες.

Ως Ομοσπονδία ασθενών, αναφέρει, δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε όταν συνάνθρωποι μας, λίγοι ή πολλοί, νέοι ή γέροι, ασθενείς ή κατά τ’ άλλα υγιείς κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους ή έστω να ταλαιπωρηθούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

«Υπενθυμίζουμε και τονίζουμε το σύνθημα της νέας μας εκστρατείας «εμβόλιο -συν», εμβολιαζόμαστε αλλά προσέχουμε, κάνουμε και την τρίτη δόση, αλλά προσέχουμε, φοράμε σωστά τη μάσκα μας, κρατάμε αποστάσεις, αποφεύγουμε χώρους στους οποίους παρατηρείται συνωστισμός, τις γιορτινές ημέρες επιλέγουμε την παρέα μας, προσέχουμε τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς στην οικογένεια και το κοινωνικό μας περιβάλλον. Η δική μας συμπεριφορά μπορεί ακόμα και να κοστίσει τη ζωή τους», επισημαίνεται.

Η ΟΣΑΚ αναφέρει πως πρέπει να κάνουμε συνήθεια το τεστ πριν από κάθε έξοδο, πριν από κάθε επίσκεψη σε σπίτια φίλων και συγγενών, να εξηγούμε στα παιδιά μας πώς να προσέχουν και να είμαστε διπλά προσεκτικοί για να μη μεταδώσουμε εμείς τον ιό σε αυτά.

Το μήνυμα, σημειώνεται, των οργανωμένων ασθενών στους συμπολίτες μας…είναι πολύ απλό:

«Με πέραν των 2000 κρουσμάτων την ημέρα, όποιος από εμάς δεν αντιλαμβάνεται ότι ως χώρα αντιμετωπίζουμε πρόβλημα, κι ότι η μόνη λύση είναι η συνεργασία και η συμμετοχή όλων στον αγώνα ενάντια στην Πανδημία, τότε δεν έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network