MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ικανοποίηση Δημάρχων και Κοινοταρχών για υλοποίηση έργων στην επαρχία Αμμοχώστου

Advertisement

Sponsored by exness

Ικανοποίηση Δημάρχων και Κοινοταρχών για υλοποίηση έργων στην επαρχία Αμμοχώστου – Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια σε διάφορα έργα

Την ικανοποίηση τους για την υλοποίηση και ανέγερση διαφόρων έργων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, εξέφρασαν σήμερα Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος πραγματοποίησε το πρωί περιοδεία στην περιοχή και επιθεώρησε και τέλεσε τα εγκαίνια σε διάφορα έργα.

Advertisement

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Προέδρου Αναστασιάδη ήταν η τέλεση των εγκαινίων του Δημόσιου Νηπιαγωγείου στο Φρέναρος και σε χαιρετισμό του ο Κοινοτάρχης Φρενάρους και Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Κοκκινοχωρίων Μιχάλης Χατζηγιώρκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το δημόσιο νηπιαγωγείο Φρενάρους ήταν ένα διαχρονικό αίτημα της Κοινότητας το οποίο δεν κατέστη δυνατόν να υλοποιηθεί προηγουμένως για διάφορους λόγους, ωστόσο έλαβε σάρκα και οστά επί προεδρίας του Νίκου Αναστασιάδη».

Πρόσθεσε ότι «σήμερα διαθέτουμε ίσως το πλέον σύγχρονο δημόσιο νηπιαγωγείο ανά το Παγκύπριο και οι μαθητές απολαμβάνουν τις ανέσεις ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Για δύο και πλέον δεκαετίες οι μικροί μαθητές διαβιούσαν και μαθήτευαν ως επί το πλείστον, σε πρόχειρες και τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηγιώρκας ευχήθηκε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη «υγεία και ξεκούραση, να χαρεί την οικογένεια, τα παιδιά και τα εγγόνια του» αφού σε λίγες μέρες θα αποχωρήσει από το ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ανέφερε πως «τα παιδικά ματάκια και οι αθώες παιδικές ψυχές του Φρενάρους θα τον ευγνωμονούν για πάντα».

Από την πλευρά της η Διευθύνουσα του Νηπιαγωγείου Ορθοδοξία Χατζηαναστάση – Βαρνάβα ανέφερε ότι «το δημόσιο νηπιαγωγείο ως θεσμός προάγει την προδημοτική εκπαίδευση η οποία αποτελεί το θεμέλιο και τη βάση στην εκπαιδευτική πυραμίδα. Σκοπός και όραμα μας είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών στο μέγιστο δυνατό βαθμό για το κάθε παιδί ξεχωριστά σε κλίμα αγάπης και αποδοχής».

Πρόσθεσε ότι «στο Νηπιαγωγείο λειτουργούν τρία τμήματα με συνολικά 70 παιδιά, ενώ πλήρως ενταγμένη σε αυτό είναι και η Μονάδα Ειδικής Εκπαίδευσης με πέντε παιδιά από το Φρέναρος και γειτονικά χωριά. Η ύπαρξη αυτής της Ειδικής Μονάδας συμβάλλει στην στήριξη των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» κατέληξε και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν και συνεργάστηκαν για την ανέγερση του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Φρενάρους.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθεώρησε το δρόμο Σωτήρας – Δερύνειας, όπου ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος τον ενημέρωσε για τις προδιαγραφές του έργου.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Σωτήρας και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τέλεσε τα εγκαίνια του νέου Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ηλίας Γεωργίου είπε πως «ευχή όλων μας είναι τα εγκαίνια να τελούνταν στην φυσική έδρα του Δικαστηρίου που δεν είναι άλλη από την αγαπημένη μας μαρτυρική πόλη την Αμμόχωστο».

Πρόσθεσε ότι «το δικαστικό λειτούργημα είναι πρώτιστα υπηρεσία και αποστολή και πρωταρχικό χρέος μας η ισονομία και η ισοπολιτεία. Η δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι ανεξάρτητη και αμερόληπτη και το κυριότερο πρόβλημα μας είναι αυτό των καθυστερήσεων» είπε και σημείωσε πως «στο πλαίσιο επίλυσης του και εκσυγχρονισμού του συστήματος της δικαιοσύνης η Πολιτεία προχώρησε σε σημαντικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συμβάλουν τα μέγιστα στην απονομή σε εύλογο χρόνο».

Όπως είπε ο κ. Γεωργίου «εξαιτίας των δραματικών συνθηκών της τουρκικής εισβολής του 1974 και των αποτελεσμάτων της το/Ανώτατο Δικαστήριο με διάταγμα που εξέδωσε την ίδια χρονιά, ενοποίησε την επαρχία Αμμοχώστου με αυτή της Λάρνακας, με αποτέλεσμα οι υποθέσεις να εκδικάζονται από αυτό της Λάρνακας».

Η πολιτεία, πρόσθεσε, «αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας, τον μεγάλο αριθμό υποθέσεων που έχουν συσσωρευθεί και την ανάγκη εκσυγχρονισμού, αποφάσισε να ανεγείρει το νέο κτίριο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, μερικές εκατοντάδες μέτρα νοτιότερα της οδού Ανεξαρτησίας, όπου βρισκόταν μέχρι το 1974, μέχρι την επιστροφή μας στην αγαπημένη Αμμόχωστο».

Ανέφερε ακόμα ότι «ενόψει της περάτωσης και της στελέχωσης του νέου Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το Διάταγμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανακλήθηκε και από τις 10 Σεπτεμβρίου 2022, επανήλθε στην προ του διατάγματος κατάσταση, δηλαδή για πρώτη φορά μετά το 1974 το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου λειτουργεί ως χωριστό Δικαστήριο και στο στάδιο αυτό εκδικάζονται αστικές και ποινικές υποθέσεις».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τέλεσε τα εγκαίνια της ανάπλασης στην οδό Τεύκρου Ανθία στην Αγία Νάπα και σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η πρώτη φάση του έργου που αφορά την ανάπλαση του αστικού κέντρου του Δήμου, κατασκευάζεται στα πλαίσια πολεοδομικού σχεδιασμού και αναβαθμίζει ουσιαστικά την περιοχή του Αστικού Κέντρου της Αγίας Νάπας. Αποτελεί ανάπλαση των οδών Τεύκρου Ανθία, Γιαννάκη Παππουλή, Διονυσίου Σολωμού, Δημοκρατίας, Φιλίας και Δημήτρη Λιπέρτη, με εγκεκριμένη δημόσια δαπάνη πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ και με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέραν του 80%».

Πρόσθεσε ότι «σκοπός του έργου είναι η στήριξη της εσωτερικής περιφέρειας της Αγίας Νάπας, και η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και των χιλιάδων ξένων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Αγία Νάπα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της λειτουργικής σύνδεσης της οδού Τεύκρου Ανθία, που διέρχεται του πυρήνα της Αγίας Νάπας, με την οδό Κρύου Νερού – μια κατ ‘ εξοχήν εμπορική οδική αρτηρία, όπου βρίσκεται σημαντικός αριθμός τουριστικών καταλυμάτων».

Όπως είπε ο κ. Ζαννέττου «βασικός στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της κινητικότητας στο Αστικό Κέντρο του Δήμου, η βελτίωση της εμφάνισης και της λειτουργικότητας του χώρου, η αύξηση της επισκεψιμότητας του κέντρου αλλά και της χρήσης του αστικού χώρου. Ο σχεδιασμός του βασίστηκε σε ανθρωποκεντρικές αρχές, με σκοπό την προσέλκυση κυρίως πεζών στην περιοχή» είπε.

Χαρακτήρισε «υψίστης σημασίας» το έργο αφού, όπως εξήγησε «αναμένουμε ότι θα οδηγήσει το κέντρο εκτός του μαρασμού τον οποίο έχει υποστεί επί σειρά ετών, επαναφέροντας την βασική του υπόσταση, ως πυρήνας πολιτιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας, σημείο συνάντησης, περιπάτου ψυχαγωγίας, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας εξέφρασε ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σημερινή παρουσία του στην περιοχή και τον συνεχάρη «για το εξαίρετο και αποτελεσματικό έργο» που έχει επιτελέσει κατά την δεκαετή θητεία του «σε καιρούς δύσκολους με πρωτοφανείς και απρόσμενες κρίσεις. Για εμάς εδώ στην Αγία Νάπα είσαστε και θα παραμείνετε ένας πολύτιμος φίλος» κατέληξε ο Χρήστος Ζαννέττου.

Σημειώνεται ότι στην περιοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου τον συνόδευαν μεταξύ άλλων οι Υπουργοί Μεταφορών, Δικαιοσύνης, Εργασίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, ο Επαρχος Αμμοχώστου, Βουλευτές και άλλοι πολιτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι καθώς και εκπρόσωποι των Αστυνομικών Σταθμών της περιοχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network