MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ικανοποίηση από τα κατεχόμενα για τη συνεργασία σε σχέση με ποινικές υποθέσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Για πρωτιά που τη χαρακτήρισε θετική, έκανε λόγο σε δηλώσεις του στην τ/κ εφημερίδα “Γενί Ντουζέν” ο Τ/κ πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα και ποινικές υποθέσεις και δικηγόρος, Χακί Ονέν.

Advertisement

Για πρώτη φορά, είπε, Τ/κ και Ε/κ αστυνομικοί συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς μεσολαβητή, για την παράδοση υπόπτων, ευχαρίστησαν ο ένας τον άλλο και έκαναν χειραψία. Ο κ. Ονέν αναφερόταν στην παράδοση των τεσσάρων Ιρανών φυγόδικων για δύο ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στα κατεχόμενα, οι οποίοι είχαν διαφύγει στις ελεύθερες περιοχές και παραδόθηκαν στην “αστυνομία”.

Παλιότερα, ανέφερε ο κ. Ονέν, είχαν γίνει κάποιες παραδόσεις με την παρέμβαση και μεσολάβηση των ΗΕ. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έγινε με αυτόν τον τρόπο με τον Τ/κ συμπρόεδρο της Επιτροπής να δηλώνει πως “αυτό είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για να μην μένει ατιμώρητο το έγκλημα”.

Υπήρξαν, συνέχισε, και παιδιά που απήχθηκαν και εγγράφηκαν σε σχολεία στο “βορρά” λόγω προβλημάτων μεταξύ του ζευγαριού και τότε τα άτομα αυτά παραδόθηκαν πίσω, όπως είπε, κάνοντας λόγο για τέτοια οικογενειακά δράματα και στις δύο πλευρές.

Όπως γράφει η εφημερίδα, η σύλληψη των τεσσάρων Ιρανών είχε γίνει σε σημείο κοντά στο Λήδρα Πάλλας από δυνάμεις των ΗΕ και αυτοί είχαν παραδοθεί στην Αστυνομία της Δημοκρατίας. Μετά από ένα 30λεπτο έντονης διπλωματικής τηλεφωνικής επικοινωνίας, όπως αναφέρεται, οι τέσσερις ύποπτοι παραδόθηκαν πίσω σε “αστυνομικούς” του ψευδοκράτους, για πρώτη φορά χωρίς τη μεσολάβηση των ΗΕ.

Ο κ. Ονέν ανέφερε ότι στο παρελθόν υπήρξε παράδοση του φυγόδικου Ανδρέα Ονουφρίου που από τις φυλακές του Παραλιμνίου είχε διαφύγει στα κατεχόμενα, όμως είχε γίνει τότε υπό συγκεκριμένες συνθήκες και μέσω των ΗΕ.

Λόγω της ανωμαλίας που υπάρχει στην Κύπρο, ανέφερε, αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα διαφεύγουν από τη μια πλευρά στην άλλη και με την λύση του Κυπριακού ένα από τα προβλήματα που θα λυθούν θα είναι και αυτό. Το θέμα της παράδοσης των υπόπτων για τον φόνο στην Αγία Νάπα, είπε, δεν έχει συζητηθεί ακόμα ούτε σε πολιτικό επίπεδο ούτε στην Τεχνική Επιτροπή, εκφράζοντας την προσωπική του πεποίθηση ότι “αυτά τα άτομα πρέπει να τα παραδώσουμε, αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο”.

Μέσω της Τεχνικής Επιτροπής, εξήγησε, υπάρχει αίτημα της ε/κ πλευράς για παράδοση των δύο υπόπτων, αλλά ακόμη δεν το έχουν συζητήσει, περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο “βορρά” και να δικαστούν για την παράνομη εισδοχή στο ψευδοκράτος, όπως είναι η κατηγορία εναντίον τους. Ανέφερε τέλος ότι η τ/κ πλευρά έχει θέσει 19 αιτήματα για παράδοση υπόπτων προς την ε/κ πλευρά που όμως έχουν την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα πρέπει να παραδοθούν με τη δική τους βούληση. Αυτά τα 19 άτομα, είπε, έχουν να κάνουν στην πλειοψηφία με υποθέσεις ναρκωτικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network