MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ικανοποιημένος ο ΠτΔ από τη Βάρνα. «Προσχήματα τα περί προστασίας των Τ/Κ»

Advertisement

Sponsored by exness

Ικανοποίηση από τη Σύνοδο της Βάρνας εξέφρασε ο Αναστασιάδης – «Σαφέστατες οι δημόσιες δηλώσεις» – Προκάλυμμα και προσχήματα περί τάχα προστασίας των Τουρκοκύπριων είπε ο Πρόεδρος σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν

Advertisement

«Το πρώτο που θέλω να σημειώσω είναι ότι τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ως έχουν διατυπωθεί έχουν μεταφερθεί προς την Τουρκία και νομίζω οι δημόσιες δηλώσεις τόσο του Προέδρου Τουσκ όσο και του Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, ήταν σαφέστατες», ήταν το πρώτο σχόλιο του Προέδρου Αναστασιάδη, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα της Συνόδου της Βάρνας.

Και είπε ότι «αν ελήφθησαν ή όχι τα μηνύματα από την Τουρκία αυτό θα το δούμε στη συνέχεια». Σε δηλώσεις του μετά την εναρκτήρια τελετή του 9ου Συνεδρίου Mediterranean Oil and Gas Forum 2018 στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι «κάποια στιγμή η Τουρκία θα συνειδητοποιήσει ότι αν όντως ενδιαφέρεται και όχι για λόγους τακτικής προσποιείται ότι επιθυμεί τη συνέχιση της ενταξιακής της πορείας θα πρέπει και να συμμορφωθεί με βάση τις Ευρωπαϊκές αρχές, αξίες αλλά και το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας».

Και συνέχισε ο Πρόεδρος λέγοντας, «ούτως ή άλλως οι Τουρκοκύπριοι είναι απόλυτα κατοχυρωμένοι και τα προσχήματα περί τάχα προστασίας των Τουρκοκυπρίων είναι απλά το προκάλυμμά για τους στόχους της Τουρκίας να ελέγξει τους φυσικούς πόρους ή την πορεία διοχέτευσης του φυσικού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη. Να μετατραπεί δηλαδή σε ένα ενεργειακό κέντρο προμήθειας της Ευρώπης».

Κληθείς να σχολιάσει ότι το πιο δυνατό, ίσως, σημείο των συμπερασμάτων είναι ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα παρακολουθεί την υλοποίηση των συμπερασμάτων και ερωτηθείς ποια θα είναι η αντίδραση των 28 σε περίπτωση μη υλοποίησης, ο Πρόεδρος είπε «αντί να προλαμβάνουμε αποφάσεις καλύτερα είναι να δούμε πως ενεργούμε, όπως ενεργούμε, με σύνεση, με τη διπλωματική οδό για να επιτύχουμε αυτό που όλοι θέλουμε, ειρήνη, σταθερότητα και βεβαίως διασφάλιση των δικαιωμάτων. Αυτό το έχουμε πει. Αυτό που δεν επιδιώκουμε είναι όξυνση, αντιπαράθεση. Θέλουμε ειρήνη και βεβαίως τα οφέλη από τον φυσικό πλούτο, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί, ανήκουν στο κράτος, ανήκουν στους πολίτες, είτε είναι Τουρκοκύπριοι, είτε Ελληνοκύπριοι.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network