MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ηγέτης χωρίς ανθυποψήφιο ο Αβέρωφ στον ΔΗΣΥ

Advertisement

Sponsored by exness

Χωρίς ανθυποψήφιο συνεχίζει στην ηγεσία του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου – Χωρίς ανθυποψήφιο και ο Λευτέρης Χριστοφόρου συνεχίζει ως Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος – Εκλογές για τις θέσεις των Αντιπροέδρων – Τέσσερις διεκδικούν τις τρεις θέσεις των Αντιπροέδρων – 28 Απριλίου η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του Κόμματος

Advertisement

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επανεξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο στην Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού, κάνοντας λόγο στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά για στιγμή ευθύνης και στέλνοντας μήνυμα ότι το κόμμα θα βρίσκεται στο πλευρό του Προέδρου Αναστασιάδη και στις προσπάθειες που καταβάλλει.

Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνεχίζει ο Λευτέρης Χριστοφόρου ο οποίος επίσης επανεξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο. Εκλογές στο κόμμα θα γίνουν για τις θέσεις των τριών Αντιπροέδρων τις οποίες διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι. Στέλλα Κυριακίδου, Νίκος Νουρής, Γιώργος Γεωργίου και Ευθύμιος Δίπλαρος διεκδικούν τις τρεις θέσεις.

Πως υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες – Εναλλακτικά δείτε ΕΔΩ

-Χωρίς ανθυποψήφιο επανεκλέγεται στη θέση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Υπέβαλε την υποψηφιότητα του και συνεχίζει το έργο του

 

«Είναι για μένα μια στιγμή ευθύνης, έναντι του τόπου και της μεγάλης και περήφανης παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού» είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Υποψηφιότητα για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου υπέβαλε ο Λευτέρης Χριστοφόρου. Καμία άλλη υποψηφιότητα για τη θέση

Υποψηφιότητα από τον Ευθύμιο Δίπλαρο για τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ

 

Σε δηλώσεις του κατά την κατάθεση της υποψηφιότητας του ο Ευθύμιος Δίπλαρος ανέφερε ότι πίστευε πάντα ότι η δύναμη του ΔΗΣΥ είναι ο κόσμος του. «Εσείς σηκώσατε τον ΔΗΣΥ εκεί που βρίσκεται σήμερα, εσείς μας χαρίσατε μικρές και μεγάλες επιτυχίες. Πιστεύω στις γυναίκες και στους άνδρες του ΔΗΣΥ. Πιστεύω στους νέους και στις νέες αυτής της μεγάλης παράταξης που καθημερινά κάνουν εκείνη την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Έναν ΔΗΣΥ πιο σύγχρονο και πιο προσιτό στους πολίτες» δήλωσε.

Ο Ευθύμιος Δίπλαρος είπε ότι από την πρώτη στιγμή ανάδειξης του στο αξίωμα του βουλευτή βρίσκεται καθημερινά με τον κόσμο, συναισθάνεται τις έγνοιες και τις αγωνίες του και αντιλαμβάνεται τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν.

Και διαβεβαίωσε πως πρόθεση του εφόσον εκλεγεί είναι όπως μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία του κόμματος ενδυναμώσουν τη φωνή του κόσμου και να ενισχύσουν την παρουσία του. Είπε ότι έχει συγκεκριμένες προτάσεις και σκέψεις που θα μοιραστεί με την υπόλοιπη ηγεσία του κόμματος και οι οποίες έχουν βγει από την καθημερινή επαφή με τον κόσμο.

«Ως υπεύθυνη πολιτική παράταξη θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε δρόμους. Στεκόμαστε όρθιοι απέναντι στις προκλήσεις και θα συνεχίσουμε να είμαστε παράταξη που σηκώνει το βάρος των σημαντικών αλλαγών. Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την ενότητα και τη συνεννόηση για το καλό του τόπου μας» είπε και ζήτησε την υποστήριξη του κόσμου του ΔΗΣΥ και σε αυτή την προσπάθεια του.

– Την υποψηφιότητά του για μια εκ των τριών θέσεων Αντιπροέδρου στο ΔΗΣΥ υπέβαλε ο Βουλευτής Λευκωσίας του κόμματος Νίκος Νουρής.

Σε δηλώσεις του κατά την υποβολή της υποψηφιότητας του, ο κ. Νουρής ανέφερε πως με εφόδιο την κοινοβουλευτική του πορεία αλλά και την πολύχρονη κομματική του δραστηριότητα και συμμετοχή στα συλλογικά όργανα του ΔΗΣΥ υπέβαλε ενώπιον των μελών του ΔΗΣΥ για μια εκ των θέσεων των Αντιπροέδρων του κόμματος.

«Όραμα μου είναι να είμαι μέλος μια ηγετικής ομάδας η οποία θα οδηγήσει το ΔΗΣΥ στη νέα εποχή και βεβαίως στη διεύρυνση αυτής της ιστορικής παράταξης» σημείωσε.

Διαβεβαίωσε πως αν τα μέλη του ΔΗΣΥ επιλέξουν τη δική του υποψηφιότητα  θα συνεχίσει, όπως είπε, να είναι αυτός που ξέρουν. «Αυτός που μέχρι σήμερα ήμουν ένας συνεπής στρατιώτης αυτής της παράταξης και βεβαίως με οραματισμούς για την επόμενη μέρα» ανέφερε.

Ο Νίκος Νουρής ευχήθηκε τέλος καλή επιτυχία σε όλους όσοι διεκδικήσουν την ίδια θέση και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο τέλος της ημέρας μεγάλος κερδισμένος θα είναι ο ΔΗΣΥ.

– Μια εκ των τριών θέσεων Αντιπροέδρου επαναδιεκδικεί και η Βουλευτής Λευκωσίας του κόμματος Στέλλα Κυριακίδου.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Δημήτρη Στυλιανού η κ. Κυριακίδου υπέβαλε την υποψηφιότητα της προτού αναχωρήσει για το εξωτερικό.

– Υποβολή υποψηφιότητας για την θέση του Αντιπροέδρου και από τον Γιώργο Γεωργίου.

Σε δηλώσεις του κατά την υποβολή της υποψηφιότητας του ο κ. Γεωργίου είπε ότι υπέβαλε την υποψηφιότητα του «για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του» για τη θέση του Αντιπροέδρου στον ΔΗΣΥ.

«Εμπιστεύομαι τα μέλη και τους φίλους της παράταξης μας, ότι μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και θα κρίνουν, θα αξιολογήσουν και θα εμπιστευτούν προς το πρόσωπο μου μια από τις τρεις θέσεις των Αντιπροέδρων στην παράταξη μας» δήλωσε. «Ισχυρός ΔΗΣΥ, ισχυρή διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη» πρόσθεσε.

– Δεν θα διεκδικήσει την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου ο Ανδρέας Κυπριανού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο ίδιος είχε αρχικά εκφράσει το ενδιαφέρον να διεκδικήσει την θέση αλλά «μετά από σοβαρό προβληματισμό έχω αποφασίσει να μην διεκδικήσω την θέση του αναπληρωτή Προέδρου».

«Μετά την απόφαση του Ευρωβουλευτή και φίλου μου Λευτέρη Χριστοφόρου να επαναδιεκδικήσει την θέση, μια δική μου υποψηφιότητα θα δημιουργούσε εσωστρέφεια αχρείαστη για την παράταξη μας αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον τόπο, αλλά και θα δυσκόλευε αφάνταστα τον ένα ευρωβουλευτή μας στις τεράστιες υποχρεώσεις που έχει στο ευρωκοινοβούλιο βάζοντας τον σε προεκλογική περίοδο που θα τον κρατούσε υποχρεωτικά στην Κύπρο», τονίζει.

– Δεν θα διεκδικήσει θέση στην ηγεσία του κόμματος η Αννίτα Δημητρίου όπως αναφέρει σε ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

– Δήλωση του Γενικού Διευθυντή του ΔΗ.ΣΥ, Δημήτρη Στυλιανού, για τη διαδικασία των εκλογών του κόμματος.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Μόνη σίγουρη υποψηφιότητα επί του παρόντος και για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου αυτή του Λευτέρη Χριστόφόρου. Στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδιαφέρον του Βουλευτή Λεμεσού Ανδρέα Κυπριανού, καθώς και του Βουλευτή Αμμοχώστου Κυριάκου Χατζηγιάννη.

Όσον αφορά στις θέσεις αντιπροέδρων οι σίγουρες υποψηφιότητες είναι τέσσερις. Αυτές των: Στέλλα Κυριακίδου και Γιώργου Γεωργίου οι οποίοι επαναδιεκδικούν. Ο Σωτήρης Σαμψών, φαίνεται ότι δεν θα επαναδιεκδικήσει, ενώ υπάρχουν δύο ακόμα «μνηστήρες». Νίκος Νουρής και Ευθύμιος Δίπλαρος ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση της Αννίτας Δημητρίου.

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων θα αρχίσει στις 9:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στη 1:00 μ.μ. και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους -όπως προνοείται από το Καταστατικό- στον γενικό διευθυντή του κόμματος, Δημήτρη Στυλιανού, στον 2ο όροφος των κεντρικών γραφείων του ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου θα υποβάλει την υποψηφιότητά του η ώρα 1:00 μ.μ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal