MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ιδρύεται Σχολή Επιμόρφωσης για δικαστές

Advertisement

Sponsored by exness

Την ίδρυση φορέα επιμόρφωσης της Δικαστικής εξουσίας, θεσμού που λειτουργεί στις άλλες χώρες της Ε.Ε. και είναι ουσιώδους σημασίας για τη διασφάλιση της ποιότητας της δικαιοσύνης, ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, η Σχολή Επιμόρφωσης σκοπό έχει να παράσχει ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης, κατ΄ αρχήν σε δικαστές, με το ενδεχόμενο να καλύψει σε επόμενο στάδιο και ιδιώτες δικηγόρους, Δικηγόρους της Δημοκρατίας και Δημόσιους Κατήγορους.

Αυτό θα γίνει αφού προηγουμένως επιλεγούν οι τομείς επιμόρφωσης, η διδακτέα ύλη, αποφασισθούν οι μέθοδοι εκπαίδευσης και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δημιουργηθούν στρατηγικές συνεργασίας με άλλα κράτη μέλη, κλπ.

Η Σχολή θα διοργανώνει ταυτόχρονα κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Κύπρο, σε συνεργασία με άλλες χώρες.

Πρόσφατα, το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε, με ορισμένες αλλαγές, την Έκθεση του Καθηγητή Jeremy Cooper (2017) για την ίδρυση Σχολής Επιμόρφωσης Δικαστών στην Κύπρο. Η Έκθεση προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ίδρυση Σχολής Επιμόρφωσης, κάνοντας ειδική αναφορά στο προσωπικό της, το κτίριο και τους εκπαιδευτές, καθώς και στην ίδρυση Συμβουλίου Επιμόρφωσης, επιφορτισμένου να επιβλέπει τη λειτουργία της Σχολής.

Η εισήγηση για σύσταση φορέα επιμόρφωσης υιοθετήθηκε τον Ιούνιο του 2016 σε ψηλό επίπεδο (συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως) και προωθήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, σε συνεννόηση και συνεργασία με το Ανώτατο Δικαστήριο.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε στην Κύπρο Σχολή για επιμόρφωση Δικαστών και διοργάνωση εκπαιδευτικών επιμορφωτικών προγραμμάτων.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως εισηγήθηκε ως Συντονιστή Επιμόρφωσης τον κ. Γιώργο Ερωτοκρίτου, μέχρι πρόσφατα Εφέτη, και για δέκα χρόνια αντιπρόσωπο της Δικαστικής Υπηρεσίας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για Δικαστική Επιμόρφωση (EJTN – European Judicial Training Network).

Ο κ. Ερωτοκρίτου έχει ήδη πραγματοποιήσει τις ενέργειες και έχει προβεί στα διαβήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία και οργάνωση της Σχολής Επιμόρφωσης. Προς τούτο, έχει αναπτύξει, μεταξύ άλλων, επαφές με Τμήματα Επιμόρφωσης άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και με αντίστοιχους ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

Η Σχολή αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιανουάριο 2018, αφού ολοκληρωθεί η πραγματοποίηση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για τη στελέχωση και οργάνωση της, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network