MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΗΧΗΤΙΚΟ: «Κύρια πηγή μετάδοσης τα supermarket… Θα έχουμε άλλα τόσα κρούσματα μέχρι να κατέβουμε» λέει ο Δρ. Κωστρίκης στη CT

Advertisement

Sponsored by exness

Περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες δύο με τρεις μέρες στην Κύπρο, αναμένει ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου – Να δίνεται η χλωροκίνη πιο νωρίς πριν οι ασθενείς φτάσουν στην Εντατική όμως μετά από κλινική εξέταση καθώς μπορεί να προκαλέσει κάποιες επιπλοκές – Όσα δήλωσε στη Cyprus Times

Τα 58 νέα κρούσματα που ανακοινωθήκαν χθες από την Επιδημιολογική Ομάδα του Υπουργείου Υγείας προκάλεσαν πονοκέφαλο και προβληματισμό. Μάλιστα λήφθηκε απόφαση όπως αρχίσουν από σήμερα στοχευμένοι έλεγχοι σε Αραδίππου και Πάφο, όπου καταγράφεται σημαντική αύξηση κρουσμάτων.

Advertisement

Σε δηλώσεις του στη Cyprus Times o Δρ. Κωστρίκης ανάφερε πως «η δική του αίσθηση είναι πως είμαστε στην κορύφωση. Θα έχουμε για τις επόμενες 2-3 ημέρες αύξηση των κρουσμάτων και μετά πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε την κατιούσα» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

Κληθείς να σχολιάσει τον αριθμό κρουσμάτων που αναμένεται να καταγραφούν στην Κύπρο, εξήγησε πως «αν θεωρήσουμε ότι είχαμε 320 κρούσματα για να ανέβουμε το ανήφορο, θα έχουμε άλλα περίπου 300 για να το κατέβουμε».

Σε ότι αφορά τους θανάτους που καταγράφονται αλλά και τον μέσο ορό ηλικίας, όπως εξήγησε «η θνησιμότητα είναι οριακά ψηλή στην Κύπρο, είναι περίπου στο 3%. Είναι 10 φορές μεγαλύτερή από άλλες χώρες όπως η Γερμάνια και από το Ισραήλ».

Σε ότι αφορά την λήψη της χλωροκίνης ως φάρμακο κατά του κορωνοϊού όπως μας ανέφερε ο Δρ. Κωστρίκης πρέπει να δοθεί πιο γρηγορά πριν φτάσει ο ασθενής να νοσήσει πολύ βαριά. Επίσης τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν σωστά κλινικά πρωτόκολλα έτσι ώστε να μην έχουμε σημαντικές παρενέργειες από το φάρμακο. Εξήγησε πως το συγκεκριμένο φάρμακο προκαλεί παρενέργειες καρδιολογικού χαρακτήρα.

Καταληκτικά μας ανέφερε την μετάδοση του ιού όπως σημειώνει ο Δρ. Κωστρικης, η κύρια πηγή μετάδοσης αυτή την στιγμή είναι στα σούπερ μάρκετ.

Ακούστε όσα δήλωσε στη Cyprus Times: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network