MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΗΧΗΤΙΚΟ: Ειδική Ψυχολόγος στη CT. «Φαινομενικά μιλούμε για ένα serial killer…»

Advertisement

Sponsored by exness

Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια αναλύει στην Cyprus Times – Απαντά εάν έχουμε να κάνουμε με ένα serial killer – Σκιαγραφεί το προφίλ του 35χρονο με βάση τα στοιχεία που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας

Advertisement

Με κομμένη την ανάσα η κυπριακή κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις της υπόθεσης με τις νεκρές γυναίκες που εντοπίστηκαν σε φρεάτιο μεταλλείου στο Μιτσερο, ενώ συγκλονισμό προκαλεί η σύλληψη 35χρονου στρατιωτικού, ο οποίος φέρεται να παραδέχτηκε στις αρχές τη διάπραξη των δυο δολοφονιών.

Το προφίλ του 35χρονου υπόπτου για τη δολοφονία της 38χρονης Mary Rose και της 28χρονης Arian, σκιαγράφησε στην Cyprus Times η Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια Χριστίνα Σορόκου.

Κληθείς να σχολιάσει εάν μπορούμε πλέον να μιλούμε για ένα Serial Killer, η Χριστίνα Σορόκου ανέφερε «Δεν θα μπορούσαμε να πούμε από τώρα αν όλα τα στοιχεία δείχνουν ένα serial killer, φαινομενικά θα έλεγα πως ναι, αλλά εάν δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για πολλά άλλα πράγματα εγώ δεν θα έβαζα ακόμα την ταμπέλα, αλλά υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δυστυχώς φαινομενικά αυτό δείχνει».

Ερωτηθείς, εάν μέσα από τη συμπεριφορά του ο περίγυρος του θα μπορούσε να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά, ανέφερε, ότι «Δεν ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες και το τι έδειχνε στην οικογένεια του, ξέρουμε ότι υπάρχουν ψυχασθένειες τις οποίες μπορείς να ζεις με ένα άνθρωπο για πολλά χρόνια και η δεύτερη του όψη μέσα από αυτή την ψυχασθένεια να μην φαίνεται τόσο χαρακτηριστικά στον οικογενειακό κύκλο. Σίγουρα ξέρουμε ότι πάμπολλες φορές άτομα τα οποία διαπράττουν φόνους  προς ανθρώπους και παιδιά έχουν χαρακτηριστικά του να έχουν ανάγκη από θέση ισχύος, έχουν δείξει ίσως στην παιδική ηλικία χαρακτηριστικά, τα οποία ακολούθησαν και στην ενήλικη ζωή τους, όπως για παράδειγμα να σκοτώνουν ζώα και να ευχαριστιούνται, ή να βασανίζουν ζώα, δεν είναι όμως όλοι. Οποιαδήποτε χαρακτηριστικά έχουν δείξει θα μπορούσαν ίσως, κάτω από τις καταστάσεις που τα έδειξε, και αν τα έδειξε ο συγκεκριμένος, να εξηγηθούν και με άλλους τρόπους».

Αυτό μας παραπέμπει σε άλλη ερώτηση, στο εάν κατά πόσο σε όλους τους οργανισμούς, είτε ιδιωτικούς είτε κρατικούς στην προκειμένη περίπτωση,  θα έπρεπε να γίνεται ένα πολύ καλό τεστ προσωπικότητας από ειδικούς για να μπορούν να προσληφθούν άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά και κυρίως που θα οπλοφορούν, είπε η κ. Σορόκου.

«Υπάρχουν πάρα πολλές ψυχασθένειες οι οποίες στην προσωπική ζωή είναι μια χαρά άνθρωποι, άρα δεν είμαστε σίγουροι τι έδειξε και αν έδειξε».

Παράλληλα μας ανέφερε ότι υπάρχουν ψυχασθένειες οι οποίες όταν και εφόσον έκανε αυτά που έκανε, δεν σήμαινε ότι δεν είχε συνείδηση για αυτό που έκανε, μπορεί να του έλειπε η ευσυνείδηση, μέσα από τη ψυχασθένεια, αλλά όχι αναγκαστικά να μην αντιλαμβάνεται λόγω της ψυχασθένειας.

Όταν υπάρχει διπλή ζωή που δεν σημαίνει, διπλή προσωπικότητα, αλλά διπλή ζωή μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει αυτό το πράγμα. Δηλαδή, στη μια ζωή να λειτουργεί σαν ο απόλυτος σωστός καλός οικογενειάρχης και στη δουλεία του και στην οικογένεια του να δείχνει μια χαρά και η δεύτερη είναι αυτό που έχουμε παρακολουθήσει, είπε.

Ένα άλλο κόκκινο σημείο, που τόνισε η Χριστίνα Σορόκου, είναι τα social media και οι γνωριμίες που γίνονται μέσα από αυτά, κρούοντας για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας, ότι ποτέ δεν ξέρεις ποιος κρύβεται πίσω από ένα προφίλ.

Κληθείς να σχολιάσει για το πώς λειτουργεί, ένας serial killer,και πως επιλέγει τα θύματα του, ανέφερε, «Όλα έχουν το λόγο τους, το να είσαι σε μια απόμερη περιοχή, που δεν θα ψαχτεί εύκολα, το να δημιουργήσεις ένα άλλο προφίλ, για να γνωρίζεις ελεύθερα και να δείχνεις κάτι άλλο από αυτό που ίσως να είσαι είναι πολύ λογικά βήματα, τα οποία θα έκαναν άνθρωποι οι οποίοι θα ήθελαν να εντοπίσουν τα θύματα τους, αφού σε αυτή την περίπτωση είναι κυνηγοί, τα οποία είναι ευάλωτα και θέλουν αυτές τις γνωριμίες για οποιοδήποτε λόγο».

Σίγουρα δεν θα ήταν λογικό να γνωρίζονταν κάπου που θα τους έβλεπε κόσμος, καθώς αυτός ο άνθρωπος ήταν παντρεμένος με παιδιά. Αυτά τα στοιχεία είναι κόκκινη γραμμή, όταν γνωρίζουμε κάποιο.

Ο κάθε κυνηγός, επιλέγει τα θύματα του, τα οποία ταιριάζουν με τους ίδιους, με τα δικά τους προφίλ, είτε μέσα από την ψυχασθένεια τους, είτε μέσα από τον τρόπο που τα έχουν μέσα στο μυαλό τους. Δεν είναι όλοι που θα ψάξουν το ίδιο είδος θήραμα.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network