MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η υπόθεση θα κριθεί στο δικαστήριο, λέει η Ελεγκτική Υπηρεσία για αγωγή από το ιχθυοτροφείο στην Τριμίκλινη

Advertisement

Sponsored by exness

«Ο ελεγχόμενος μας είναι πάντοτε το κράτος, τα κυβερνητικά τμήματα, Υπουργεία και όσοι εκτελούν δημόσια εξουσία»

Η υπόθεση αγωγής εναντίον του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη και του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη από επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας και θεματικό πάρκο στην Τριμίκλινη, για ισχυριζόμενες βλάβες, απώλειες και ζημιές στην επιχείρησή τους, «θα κριθεί στο δικαστήριο», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης.

Advertisement

Ο ελεγχόμενος μας είναι πάντοτε το κράτος, τα κυβερνητικά τμήματα, Υπουργεία και όσοι εκτελούν δημόσια εξουσία και δεν είναι σε καμία περίπτωση ο κάθε επιχειρηματίας ή αυτός που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα, διευκρίνισε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Η έκθεση απαίτησης για αποζημιώσεις που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ, καταχωρήθηκε, την περασμένη Δευτέρα, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, από το δικηγορικό γραφείο Χρήστος Πουργουρίδης & Σια ΔΕΠΕ.

«Η υπόθεση θα κριθεί στο δικαστήριο», είπε ο κ. Πετρίδης.

Στην έκθεση απαίτησης, αναφέρεται ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, έδωσε στη δημοσιότητα, στις 13 Δεκεμβρίου 2023, έκθεση με «εκτεταμένη αναφορά σε ισχυριζόμενες παρανομίες των εναγόντων», με φράσεις όπως «παράνομη εκτροπή νερού από τον ποταμό Κούρρη», «χορήγηση Άδειας Ίδρυσης και Λειτουργίας Ιχθυοτροφείου στην Κοινότητα Συλίκου, κατά τρόπο παράνομο», «το ΤΑΘΕ εξέδωσε και τροποποίησε παράνομα άδεια», «παράνομο ιχθυοτροφείο», «παράνομων εγκαταστάσεων», κ.α.

Οι ενάγοντες διεκδικούν από τον Γενικό Εισαγγελέα, ως εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Γενικό Ελεγκτή, γενικές και ειδικές αποζημιώσεις, δυνάμει του άρθρου 172 του Συντάγματος, γενικές αποζημιώσεις για ηθική βλάβη και ψυχική ταλαιπωρία, παραδειγματικές και/ή τιμωρητικές αποζημιώσεις και νόμιμο τόκο και έξοδα.

Επιπρόσθετα, από τον Γενικό Ελεγκτή αξιώνουν δηλωτική απόφαση ότι έγιναν χωρίς νόμιμη εξουσία η διερεύνηση των δραστηριοτήτων των εναγόντων, από την Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, κατόπιν αιτήματος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και η σύνταξη και υποβολή της γραπτής έκθεσης από την Ελεγκτική Υπηρεσία με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2023,.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network