MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η σκόνη «καταπίνει» την Κύπρο – Ορατότης μηδέν στο Ζύγι (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Η σκόνη «μετακόμισε» στη Λεμεσό – Αφόρητη δυσφορία και σε άλλες πόλεις του νησιού – Περιορισμένη η ορατότητα στους δρόμους του νησιού – Χειροτερεύει λεπτό με λεπτό η κατάσταση – Τουλάχιστον 10 άτομα σε Νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα

Το κείμενο ανανεώνεται

Advertisement

Η πυκνή σκόνη που παρατηρήθηκε από χθες το μεσημέρι σε Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο, μεταφέρεται κυρίως από τη Συρία, με ανατολικούς ανέμους.

Σύμφωνα με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, γύρω στις 8 το πρωί οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εσπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες για όλες τις επαρχίες. Μάλιστα στο Ζύγι, όπου παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, έφταναν μέχρι 2910,7 μg/m3.

Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση, στις 2 το μεσημέρι, οι τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μ m ( PM 10) στην ατμόσφαιρα πολλαπλασιάστηκαν σε όλες τις περιοχές, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 656 και 6637 μ g/ m 3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο) και ως εκ τούτου αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μ g/ m 3 που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία. Σημειώνεται ότι η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου κυμάνθηκε μεταξύ 41 και 349 μ g/ m 3 ανάλογα με την περιοχή.

Έκλεισε το αεροδρόμιο Λάρνακας

Η πυκνή σκόνη που εξακολουθεί να υπάρχει στην ατμόσφαιρα είχε ως αποτέλεσμα μέχρι τις 2 το μεσημέρι να επηρεαστούν συνολικά 24 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, ωστόσο το πτητικό πρόγραμμα του αεροδρομίου επανέρχεται σταδιακά στην ομαλότητα.

Με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων, συνέχισε, «μέχρι τις δύο η ώρα το απόγευμα, είχαν επηρεαστεί συνολικά 24 πτήσεις, 12 αφίξεις και 12 αναχωρήσεις. Λόγω αυτής της έκτακτης κατάστασης, προκλήθηκαν αλυσιδωτές επιπτώσεις στη λειτουργία των αεροδρομίων».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ παρουσιάστηκαν στις Πρώτες Βοήθειες 10 περιστατικά, που σχετίζονται με τα υπερ-αυξημένα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα. Επρόκειτο για ηλικιωμένους και άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα που παρουσίασαν ελαφρά δύσπνοια. Αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών απολύθηκαν.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας.

Προβλέπεται ότι η σκόνη θα παραμείνει στο νησί για τις επόμενες δύο ημέρες.

Με δύσπνοια στα Νοσοκομεία 98 άτομα 

Περίπου 98 άτομα όλων των ηλικιών επισκέφθηκαν τα Δημόσια Νοσοκομεία της Κύπρου. Οι περισσότεροι ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα δύσπνοιας ξηροστομία, πονοκέφαλο και γενικά αναπνευστικά προβλήματα λόγω της πυκνής σκόνης που υπάρχει στην ατμόσφαιρα. 

Η σκόνη, σύμφωνα με γιατρούς, επιδεινώνει τα συμπτώματα των ασθενών οι οποίοι ταλαιπωρούνται από άσθμα και άλλες αλλεργίες καθώς και από χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια και βρογχική υπερευαισθησία. Επίσης έχει ενοχοποιηθεί ακόμη και για εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network