MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η ΣΕΚ απορρίπτει τη θέση ΚΕΒΕ για αναστολή της απόφασης για τον Εθνικό Κατώτατο Μισθό

Advertisement

Sponsored by exness

Καλεί την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου να προχωρήσει στην εξαγγελία του ΕΚΜ

Τη θέση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) για αναστολή της απόφασης για τον Εθνικό Κατώτατο Μισθό (ΕΚΜ) για το 2022, απορρίπτει η ΣΕΚ, ενώ καλεί την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου να προχωρήσει στην εξαγγελία του ΕΚΜ, αναφέροντας ότι «ο δρόμος προς την εφαρμογή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού (ΕΚΜ) είναι μονόδρομος και χωρίς επιστροφή».

Advertisement

Ταυτόχρονα, η ΣΕΚ απορρίπτει επίσης το θέμα της μη παραχώρησης της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), ενώ για το αίτημα για νέες άδειες προσωπικού από Τρίτες Χώρες, αναφέρει πως αυτό «είναι αδόκιμο στον παρόντα χρόνο».

«Όποιος μελετήσει με αρκετή προσοχή το περιεχόμενο των εισηγήσεων του ΚΕΒΕ προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, θα αντιληφθεί πως για να ικανοποιηθούν η Κύπρος χρειάζεται ακόμα ένα προϋπολογισμό, γι’ αυτό η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στο τί είδους αιτήματα ικανοποιεί και τί κόστος αυτά θα έχουν στα δημόσια ταμεία», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΣΕΚ.

Προσθέτει πως «ανάμεσα στην Υπουργό Εργασίας και τους κοινωνικούς εταίρους που μετέχουν στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα (ΕΣΣ) έγινε αρκετή δουλειά και δεν δικαιολογείται κανένα πισωγύρισμα».

Επιπλέον, η ΣΕΚ καλεί την Κυβέρνηση στο σύνολο της να ακολουθήσει αντιπληθωριστική πολιτική που θα περιλαμβάνει την πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ για να υπάρξει αποτελεσματική αποκατάσταση της αγοραστικής αξίας των μισθών από τη διάβρωση του πληθωρισμού, εκστρατεία σε όλα τα επίπεδα για εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσιο, ημιδημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πλαφόν στα καύσιμα και στην κερδοφορία Εταιρειών Πετρελαιοειδών και εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά για αποτροπή κρουσμάτων ακρίβειας και αισχροκέρδειας.

Τέλος η ΣΕΚ αναφέρει πως το θέμα θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο σύσκεψης στο Προεδρικό μέγαρο υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρμόδιους υπουργούς και τους κοινωνικούς εταίρους που μετέχουν στη Συμβουλευτική Οικονομική Επιτροπή (ΣΟΕ).

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network