MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η ΡΑΕΚ αύξησε 76% το τέλος Δημόσιας Ωφελείας του ΥΠΕΕΒ, μέσω ΑΗΚ, με ισχύ τον Ιανουάριο

Advertisement

Sponsored by exness

«Αυτό το τέλος καταβάλλεται από τους καταναλωτές για να επιδοτούνται οι ευάλωτες ομάδες»

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕΚ) αύξησε κατά 76% το τέλος Δημόσιας Ωφελείας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας που πληρώνουν οι καταναλωτές, μέσω του λογαριασμού τους για την κατανάλωση ηλεκτρισμού, που λαμβάνουν από την ΑΗΚ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης, ο οποίος σημείωσε ότι η απόφαση αυτή της ΡΑΕΚ θα έχει ισχύ από τον Ιανουάριο του 2024.

Advertisement

«Αυτό το τέλος καταβάλλεται από τους καταναλωτές για να επιδοτούνται οι ευάλωτες ομάδες», εξήγησε ο κ. Δρουσιώτης, ο οποίος τόνισε ότι ο Σύνδεσμος δεν είναι εναντίον της επιδότησης των ευάλωτων ομάδων «αλλά το τέλος διπλασιάστηκε και δεν έγινε από κανέναν κάποια νύξη».

Όπως είπε, το τέλος ήταν €0,00058/kWh με απόφαση της ΡΑΕΚ τον Μάιο του 2023 και με ισχύ τον Ιούνιο του ίδιου έτους, ενώ με νέα απόφαση της στις 8 Δεκεμβρίου του 2023 το τέλος αυξάνεται στα €0,00102/kWh με ισχύ τον Ιανουάριο του 2024.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕΚ, με θέμα «Διατίμηση για την Ανάκτηση Δαπανών Υποχρεώσεων Δημοσίας Ωφέλειας (Δ-ΥΔΩ)», τα μέλη της Ανώτερης Διοίκησης της αποφάσισαν την έγκριση της διατίμησης για την ανάκτηση των δαπανών των ΥΔΩ (Δ-ΥΔΩ) στα €0,00102/kWh.

Επίσης, αποφάσισαν την εφαρμογή της αναθεωρημένης διατίμησης Δ-ΥΔΩ από τις τιμολογήσεις των καταναλωτών, από όλους τους Προμηθευτές Ηλεκτρισμού σε τελικούς πελάτες για τους μηνιαίους καταναλωτές, από τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού η καταμέτρηση των οποίων θα γίνει στο τέλος του μηνός Ιανουαρίου 2024, και για τους διμηνιαίους καταναλωτές, από τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού η καταμέτρηση των οποίων θα αρχίσει να γίνεται από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Στο πλαίσιο «πλήρους διαφάνειας και ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων μερών», η απόφαση αυτή είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΡΑΕΚ.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network