MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ παρέδωσε μάσκες πυρόσβεσης, τονίζοντας τη μακρά συνεργασία με την Πυροσβεστική (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ παρέδωσε μάσκες πυρόσβεσης, τονίζοντας τη μακρά συνεργασία με την Πυροσβεστική – Όσα είπε σε ειδική τελετή για την παράδοση των μασκών

Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ παρέδωσε την Πέμπτη προστατευτικές μάσκες αναπνοής για τους πυροσβέστες, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στη Λευκωσία.

Advertisement

Σε ειδική τελετή για την παράδοση των μασκών, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύβιος Χατζηβασιλείου επεσήμανε τη διαχρονική συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας ότι στελέχη της Υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, παρακολούθησαν εκπαιδευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα στις ΗΠΑ. Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ παρέδωσαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία πριν από χρόνια, μια εξειδικευμένη μονάδα για αντιμετώπιση χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών απειλών. Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία Κύπρου και ΗΠΑ για τρομοκρατικές επιθέσεις στο πλαίσιο του CYCLOPS (Κυπριακό Kέντρο για την Xερσαία και Θαλάσσια ασφάλεια και την Ασφάλεια Λιμένων), στο οποίο συμμετέχει ενεργά η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επίσης, συνεχάρη την Πρέσβειρα και την Πρεσβεία των ΗΠΑ για την καλά οργανωμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Κύπρο, στη μνήμη χιλιάδων Αμερικανών που έχασαν τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Σημείωσε ότι 343 πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διασφαλίσουν ζωές και περιουσίες ανθρώπων.

«Με τη σημερινή σας προσφορά, παραδίδοντας αυτές τις φορητές αναπνευστικές μάσκες, να είστε σίγουροι ότι οι ΗΠΑ συμβάλλουν στην ασφάλεια των πυροσβεστών μας και ταυτόχρονα στην ασφάλεια του κυπριακού κοινού γενικότερα», είπε.

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο δήλωσε ότι είναι πολύ περήφανοι για την πολύχρονη και άριστη συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κύπρο και ότι είναι πολύ περήφανοι που τη συνεχίζουν, προσβλέποντας στα εγκαίνια του περιφερειακού κέντρου CYCLOPS.

«Είναι πραγματικά τιμή και προνόμιο μου να παραδώσω σήμερα στην υπηρεσία σας τις εξειδικευμένες μάσκες πυρόσβεσης. Παρακαλώ δεχθείτε αυτό το δώρο που παραδόθηκε από τις γενναιόδωρες δωρεές της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο, άλλων μελών της διπλωματικής κοινότητας εδώ στην Κύπρο, της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και άλλων», είπε.

Τιμώντας τη μνήμη των διασωστών κατά την 11η Σεπτεμβρίου 2011, η Πρέσβειρα είπε ότι «δεν μπορούμε ποτέ να ανταποδώσουμε πλήρως τη θυσία τους και παραμένουμε εμπνευσμένοι από τις ανιδιοτελείς ενέργειές τους εκείνη την τραγική ημέρα». Πρόσθεσε ότι είκοσι χρόνια αργότερα έγιναν μάρτυρες του ίδιου θάρρους εδώ στην Κύπρο. Σημείωσε ότι καθώς οι καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού απείλησαν ζωές και περιουσίες σε όλο το νησί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις για βοήθεια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

«Αντιμετωπίζετε τον κίνδυνο με αποφασιστικότητα ανταποκρινόμενοι σε κάθε περίπτωση, για να προστατέψετε χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Χάρη στις άοκνες προσπάθειές σας, περισσότερες από 4.000 πυρκαγιές κατασβέστηκαν μόνο πέρυσι στην Κύπρο. Λόγω της γενναιότητάς σας είμαστε όλοι πιο ασφαλείς», είπε.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι εξειδικευμένες πυροσβεστικές μάσκες θα τους βοηθήσουν στο καθημερινό τους έργο εκφράζοντας την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη της για όλα όσα κάνουν καθημερινά οι πυροσβέστες.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου, η οποία ήταν επίσης παρούσα, εξήρε την εκδήλωση του περασμένου Σεπτεμβρίου που διοργάνωσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου και είπε ότι η εθελοντική δωρεά οδήγησε στην αγορά πολύ χρήσιμου εξοπλισμού που θα βοηθήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου στα καθήκοντά της. Πρόσθεσε ότι αυτή η χειρονομία είχε επίσης συμβολικό χαρακτήρα, καθώς αντιπροσωπεύει τον ισχυρό δεσμό μεταξύ των δύο χωρών και την κοινή αφοσίωση σε αξίες και πεποιθήσεις που μοιράζονται. Ευχαρίστησε εκ μέρους της κυπριακής Κυβέρνησης την Πρέσβειρα για τη σημαντική πρωτοβουλία και τη συνεχή υποστήριξη και επανέλαβε τη δέσμευση της Κυπριακής Κυβέρνησης για στενότερη συνεργασία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network