MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η ΠΟΑΣΟ καταγγέλλει τις αποφάσεις της ΡΑΕΚ και στηρίζει τις συντεχνίες της ΑΗΚ για φθηνότερο ρεύμα

Advertisement

Sponsored by exness

Οι αποφάσεις της ΡΑΕΚ παρεμποδίζουν την ΑΗΚ να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις και οδηγεί στην περαιτέρω αύξηση της τιμής του ηλεκτρισμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΠΟΑΣΟ).

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι στηρίζει τις συντεχνίες του προσωπικού της ΑΗΚ που εκφράζουν έντονη ανησυχία και προβληματισμό για δύο προσχέδια αποφάσεων της ΡΑΕΚ για το θέμα.

Advertisement

“Mε τις αποφάσεις της, η ΡΑΕΚ παρεμποδίζει αφενός την ΑΗΚ να ανταγωνιστεί, επί ίσοις όροις, στην Αγορά Ηλεκτρισμού οδηγώντας την μαθηματικά στην κατάρρευση και αφετέρου, οδηγεί την αγορά σε περαιτέρω αύξηση της τιμής του ηλεκτρισμού επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον καταναλωτή”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Η ΠΟΑΣΟ κατηγορεί τη ΡΑΕΚ ότι στόχος της φαίνεται να είναι η “μεγιστοποίηση του κέρδους των ιδιωτών που έχουν ενταχθεί στην αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), σε βάρος της ΑΗΚ και του Κύπριου καταναλωτή. Αυτό επιβεβαιώνει και το επιλεγέν Μοντέλο-Στόχος Αγοράς Ηλεκτρισμού, το οποίο προνοεί ότι θα υποβάλλονται προσφορές για πώληση ηλεκτρισμού, αλλά όλοι οι παραγωγοί αντί να πληρώνονται στην χαμηλότερη τιμή που θα επιλεγεί θα αμείβονται στην ψηλότερη!“, σημειώνει η ανακοίνωση.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι από το 2019 η ΡΑΕΚ δεν επιτρέπει στην ΑΗΚ να αναπτύξει τις δικές της ΑΠΕ, ενώ της απαγορεύει να προκηρύξει διαγωνισμό για αγορά ενέργειας από άλλους παραγωγούς. “Αυτό ευνοεί τους ιδιώτες προμηθευτές, οι οποίοι θα αγοράζουν φθηνή ενέργεια και θα την πωλούν στην ΑΗΚ σε ακριβότερη τιμή”.

“Εν ολίγοις, το όφελος από τη φθηνότερη παραγωγή αντί να καταλήγει στον καταναλωτή υπό τη μορφή φθηνότερου ηλεκτρισμού, θα κατατίθεται στις τσέπες συγκεκριμένων ιδιωτών. Πράγμα το οποίο εντοπίζει και ο Γενικός Ελεγκτής σε επιστολές του προς την ΡΑΕΚ”, τονίζει η ΠΟΑΣΟ.

“Καλούμε, συνεπώς, την Πολιτεία να παρέμβει προς τη ΡΑΕΚ ώστε να σταματήσει να παρεμβάλει εμπόδια στους σχεδιασμούς της ΑΗΚ για δημιουργία μείγματος παραγωγής και φθηνότερο ρεύμα. Καλούμε επίσης τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση της ΑΗΚ όπως ενεργήσουν με κάθε νόμιμο τρόπο για να προστατεύουν τα συμφέροντα των καταναλωτών, υλοποιώντας τα αναγκαία έργα ΑΠΕ, για αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης ακρίβειας του ηλεκτρισμού από το πετρέλαιο”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network