MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η περιοχή της Πιτσιλιάς αναδείχθηκε καλύτερος γαστρονομικός προορισμός

Advertisement

Sponsored by exness

Καλύτερος γαστρονομικός – τουριστικός προορισμός αναδείχθηκε η περιοχή Πιτσιλιάς, με δεύτερη την περιοχή της Κοιλάδας Ξερού-Διαρίζου της Πάφου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΚΟΤ.

Advertisement

Οπως σημειώνει, χθες πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί (European Destinations of Excellence – EDEN) εκδήλωση βράβευσης των καλύτερων τουριστικών προορισμών με θέμα την «Τοπική Γαστρονομία» πραγματοποιήθηκε χθες, .

Για την Κύπρο, αρμόδιος φορέας υλοποίησης του προγράμματος EDEN είναι ο ΚΟΤ, με την ευθύνη της προκήρυξης του διαγωνισμού, της επιλογής και ανακήρυξης του καλύτερου προορισμού.

Ο προορισμός που έχει επιλεγεί θα προβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις συμμετέχουσες χώρες, προωθώντας έτσι την πολυμορφία, την μοναδικότητα και την ποιότητα των αναδυόμενων ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών.

Στην ομιλία της, η Αννίτα Δημητριάδου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ, εξήρε τη σημασία της γαστρονομίας σε σχέση με την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, κυρίως σε περιοχές που δεν έχουν αναπτύξει πλήρεις τουριστικές υποδομές.

Όπως ανέφερε η κ. Δημητριάδου, «η γαστρονομία θεωρείται πολιτιστική έκφραση στην οποία οι ταξιδιώτες επιδιώκουν να βιώσουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες και αποτελεί πλέον παγκοσμίως μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στο χώρο του τουρισμού”, για να προσθέσει πως “η μαγειρική τέχνη και η γαστρονομία συνθέτουν το πακέτο ενός ταξιδιού μνήμης διαμέσου της γεύσης”.

Η Πιτσιλιά, η πιο πολυσύνθετη γαστρονομικά ορεινή περιοχή της Κύπρου, περιλαμβάνει χωριά τα οποία βρίσκονται τόσο στη Βόρεια όσο και στη Νότια πλευρά της οροσειράς του Τροόδους με ψηλότερες κορυφές τη Μαδαρή (1.612μέτρα) και την Παπούτσα (1.554 μ), με πολυποίκιλη γεωργική παραγωγή.

Η περιοχή είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων όπως το ευωδιαστό ροδόσταγμα, το χοιρομέρι, τα λουκάνικα, ο σιουτζιούκκος , η λούντζα πολλά και διαφορετικά είδη γλυκών του κουταλιού και μαρμελάδες, λικέρ και ψωμιά.

Σημαντική θέση στον γαστρονομικό της πλούτο κατέχουν, επίσης, η πασίγνωστη κουμανδαρία και η αυθεντική Ζιβανία.

Ο νικητής προορισμός θα προβληθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη από τη Μονάδα Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με τους νικητές προορισμούς των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα EDEN VII «Τουρισμός και Τοπική Γαστρονομία».

Παράλληλα, θα μπορεί να συμμετάσχει σε δίκτυα συνεργασίας με άλλους νικητές προορισμούς.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network