MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η ΠΑΣΥΔΥ αρνείται να συνεισφέρει στο ΓΕΣΥ

Advertisement

Sponsored by exness

«Βόμβα» από ΠΑΣΥΔΥ – Οι δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται να συνεισφέρουν το μερίδιο που τους αναλογεί στο ΓΕΣΥ – Θα φθάσουν μέχρι και τα δικαστήρια για τα δικαιώματα τους – Τι σχολίασε ο Γλαύκος Χατζηπέτρου μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο – Αντιδρά το ΚΕΒΕ

Advertisement

Η πρόθεση της ΠΑΣΥΔΥ να μην καταβάλει το μερίδιο που της αναλογεί για την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, πυροδότησε το κλίμα στην προσπάθεια που γίνεται στο τομέα της Υγείας.

Σχολιάζοντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ο Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Συντεχνίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, Γλαύκος Χατζηπέτρου είπε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται να καταβάλλουν μερίδιο στις εισφορές για το ΓΕΣΥ.

Ο κύριος  Χατζηπέτρου, εξήγησε ότι στους όρους εργασίας κάθε δημοσίου υπαλλήλου περιλαμβάνονται μαζί με την άδεια και το σύστημα σύνταξης, η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του «ας προχωρήσουν και εμείς θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στο δικαστήριο».

ΚΕΒΕ : Δεν εφαρμόζεται ΓεΣΥ χωρίς εισφορές και από τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα

Αντιδρώντας στη στάση που κρατεί η ΠΑΣΥΔΥ, το Κυπριακό Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο εκφράζει την έντονη αντίθεση του. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται «το ΚΕΒΕ θεωρεί άσκοπη  πλέον τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση για το θέμα του ΓεΣΥ, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ κου Γλαύκου Χ”Πέτρου με την οποία απαιτεί όπως τα μέλη της δεν καταβάλλουν εισφορές ως εργαζόμενοι στο Ταμείο για το ΓεΣΥ.

Το ΚΕΒΕ διαπιστώνει συνειδητή κλιμάκωση των αιτημάτων από πλευράς ΠΑΣΥΔΥ τα οποία δημιουργούν πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος στην οικονομία εις βάρος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.  Μετά την ικανοποίηση του αιτήματος για αναβάθμιση των κλιμάκων των νοσηλευτών πήραν σειρά παρόμοια αιτήματα από πλευράς των ιατρών και άλλων ειδικοτήτων.

Τη στιγμή που όλα τα πιο πάνω αιτήματα επιφέρουν σημαντική αύξηση στο κρατικό μισθολόγιο και στο κόστος λειτουργίας του ΓεΣΥ πριν ακόμα ξεκινήσει, η ΠΑΣΥΔΥ αξιώνει εξαίρεση των μελών της από εισφορές, προκειμένου να απολαμβάνουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οδηγώντας σε κατάρρευση την προσπάθεια για την εισαγωγή ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Είναι καιρός να σταματήσει αυτή η νοοτροπία της ΠΑΣΥΔΥ να θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα είναι εργαζόμενοι ανώτερης τάξης από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.  Είναι δε αδιανόητο να αναμένει ότι θα καταβάλλουν το κόστος της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, μέσω της επιβολής νέων φορολογιών, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που αμείβονται κατά μέσον όρο πολύ χαμηλότερα.

Το ΚΕΒΕ στέλλει προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα, ότι αποσύρεται από το διάλογο για το ΓεΣΥ και ότι δεν θα συναινέσει στην εφαρμογή του, εάν δεν ξεκαθαρίσει οριστικά ότι και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα θα καταβάλλουν και οι ίδιοι εισφορές, όπως ακριβώς θα ισχύει και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Εν’ όψει των πιο πάνω το ΚΕΒΕ αναμένει από την κυβέρνηση και τα κόμματα να επιδείξουν την επιβαλλόμενη πολιτική τόλμη μη εντάσσοντας και αυτό το αίτημα σε πολιτικές σκοπιμότητες.  Απαιτεί τέλος ισότιμη μεταχείριση όλων των εργαζομένων θέτοντας επιτέλους τέρμα στη διεύρυνση του χάσματος αμοιβών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network