MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. χαιρετίζει τη συμφωνία ΠΑΣΥΝΟ – Κυβέρνησης

Advertisement

Sponsored by exness

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.) χαιρετίζει την επιτευχθείσα συμφωνία μεταξύ της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και της Κυβέρνησης – Έτοιμη για διάλογο και κατάθεση προτάσεων – «Αναφαίρετο δικαίωμα» η απεργία – Κάλεσμα στην κυβέρνηση

Advertisement

Σε ανακοίνωσή της η συντεχνία εκφράζει την ικανοποίηση της και αναφέρει ότι «Η εξαγγελθείσα έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών προς επίλυση των προβλημάτων του τομέα, ευελπιστούμε ότι θα ευοδώσει, οι δεσμεύσεις που δόθηκαν θα τηρηθούν, μακριά από έμμεσες και άμεσες απειλές σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα και με προφανή ορίζοντα την επικράτηση της εργασιακής ειρήνης και την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας των ασθενών».

Έτοιμη για διάλογο και κατάθεση προτάσεων

Το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ εκφράζει παράλληλα την ετοιμότητα του για συμμετοχή και κατάθεση προτάσεων στον διάλογο που αναπτύσσεται, με θέμα την μορφή της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την επακόλουθη εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

«Είναι πεποίθηση μας και προς τούτο θα εργαστούμε, ότι το αποτέλεσμα του διαλόγου αυτού πρέπει να επιφέρει τέτοια μορφή αυτονόμησης που θα διασφαλίσει στο μέγιστο την βιωσιμότητα των δημοσίων νοσηλευτηρίων – μεταξύ άλλων παραμέτρων, της εφαρμογής τέτοιου εργασιακού μοντέλου, συνθηκών και περιβάλλοντος που θα προωθούν την ομαλότητα και ποιότητα στην παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας προς τους ασθενείς συμπολίτες μας».

«Αναφαίρετο δικαίωμα» η απεργία – Κάλεσμα στην κυβέρνηση

Η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει επίσης ότι η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των απανταχού εργαζομένων.

«Ο ορισμός ‘ουσιώδεις υπηρεσίες’ θεωρούμε, ότι πρέπει να γίνεται σεβαστός, στον ίδιο βαθμό και πνεύμα, τόσο από την εργοδοτική πλευρά, όσο και από τους εργαζομένους», προστίθεται.

Τέλος καλείται η Κυβέρνηση να προσκαλέσει τυχόν νέες συντεχνίες να συνυπογραψούν την συμφωνία του 2004 μεταξύ Κυβέρνησης και των συντεχνιών ΠΕΟ, ΣΕΚ ΔΕΟΚ ΠΑΣΥΔΥ, για τη διαδικασία απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες. 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network