MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η ΟΣΕΟΚ καταδικάζει την απεργία των συντεχνιών οικοδόμων 

Advertisement

Sponsored by exness

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.) καταδικάζει την απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα οι Συντεχνίες Οικοδόμων ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ και την χαρακτηρίζει άσκοπη και άκαιρη.

Advertisement

Ανακοίνωση της ΟΣΕΟΚ αναφέρει ότι μεσούσης της διαδικασίας για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης και παρά το γεγονός ότι η εργοδοτική πλευρά έχει υποβάλει πρόταση που προνοούσε αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, οι συντεχνίες προχώρησαν στην απεργία και προσθέτει ότι οι οργανωμένοι εργολάβοι, δηλώνουν εκ νέου, για ακόμη μία φορά την ετοιμότητά τους για συνέχιση του διαλόγου, που θα οδηγήσει σε συμφωνία για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης στην Οικοδομική Βιομηχανία, η οποία θα επιφέρει την εργατική ειρήνη, θα διασφαλίσει τις απολαβές των εργαζομένων και θα οδηγήσει στο αναμενόμενο όφελος στην οικονομία του τόπου.

“Δηλώνεται όμως ταυτόχρονα”, προστίθεται, “ότι περαιτέρω διάλογος δεν μπορεί να αναπτυχθεί ενόσω θα υπάρχουν απειλές και αναταραχές, προειδοποιώντας παράλληλα για τα οδυνηρά συνεπακόλουθα από μία ενδεχόμενη οπισθοδρόμηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας”.

Αναφέρει ότι η σημερινή απεργία στοίχισε σε όλους πολλά και συμπληρώνει “στους εργαζόμενους, στους εργοδότες και συνεργάτες τους καθώς και στην οικονομία του τόπου γενικότερα”.

“Δεν υπάρχουν περιθώρια επανάληψης παρόμοιων καταστάσεων. Με γνώμονα τα πιο πάνω, καλούμε τους εταίρους μας όπως προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να συμφωνηθεί η Συλλογική Σύμβαση για να προχωρήσουμε μπροστά και μόνο” καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network