MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Ορόκλινη… ξύπνησε μνήμες από την αιματηρή ομηρία της Χλώρακας

Advertisement

Sponsored by exness

Πίσω στο χρόνο… – Από την ομηρία της Ορόκλινης στην αιματηρή ομηρία της Χλώρακας – Ξύπνησαν οι μνήμες – Δεν τα κατάφερε η αστυνομία – Έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά θύμα και δράστης – Όσα διαδραματίστηκαν παραμονή Χριστουγέννων του 1993

Advertisement

Μνήμες ξύπνησε η αιματηρή κατάληξη της ομηρίας στην Ορόκλινη όπου 41χρονος Αιγύπτιος «έπεσε» νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών οι οποίοι πρόλαβαν στο παρά πέντε να σώσουν το 16μηνο γιο του που απειλούσε να σκοτώσει με μαχαίρι. Και ο λόγος; Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η ανακοίνωση της 36χρονης συζύγου του ότι θέλει να χωρίσουν.

Το θρίλερ που εκτυλίχθηκε έφερε στο μυαλό όλων μας την ομηρία της Χλώρακας, το 1993, όπου ο τραγικός απολογισμός ήταν να «πέσουν» νεκροί δυο νεαροί από πυρά αστυνομικών με την επιχείρηση της δύναμης να καταγράφει «αποτυχία».

Όλα ξεκίνησαν παραμονή Χριστουγέννων.

Η αστυνομία, αργά το απόγευμα, δέχθηκε τηλεφώνημα για απαγωγή της νεαρής Έλσης Κωνσταντίνου, 24 ετών, με φερόμενο δράστη τον αρραβωνιαστικό της Ελευθέριο Ανδρονίκου, 33 ετών.

Αμέσως στη σκηνή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και πάνοπλα μέλη της δύναμης, όπου είχαν περικυκλώσει την περιοχή, προκειμένου να απελευθερώσουν τη νεαρή.

 Ο 33χρονος είχε στην κατοχή του κυνηγετικό όπλο και απειλούσε ότι θα σκότωνε την 24χρονη, με την οποία είχε αρραβωνιαστεί λίγες ημέρες προηγουμένως, και στη συνέχεια θα αυτοκτονήσει.  

Οι διαπραγματευτές που έσπευσαν στο σημείο επιχειρούσαν να τον συνετίσουν ενώ όσο περνούσαν οι ώρες η ένταση μεγάλωνε με τους πολίτες που έσπευσαν στην περιοχή να παρακολουθούν έντρομοι τα όσα διαδραματίζονταν.   

Τραγικό τέλος… 

Λίγο πριν σημάνουν τα Χριστούγεννα, στη περιοχή κλήθηκαν ενισχύσεις καθώς ο τότε Υπουργός Άμυνας έδωσε εντολή όπως το επεισόδιο «τελειώσει» το συντομότερο.

Ως εκ τούτου πάνοπλα μέλη της ΜΜΑΔ, αφού έσπασαν την πόρτα, «μπούκαραν» μέσα στο διαμέρισμα των νεαρών ρίχνοντας δακρυγόνα ενώ στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά.

 Το αποτέλεσμα τραγικό. Ο 33χρονος απαγωγέας πέθανε ακαριαία ενώ από τα πυρά τραυματίστηκε σοβαρά η 24χρονη Έλση η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματα της.

Η αιματηρή κατάληξη στη Χλώρακα γράφτηκε με μελανά χρώματα στην ιστορία της Κυπριακής αστυνομίας καθώς λόγο κακών χειρισμών  η επιχείρηση της αστυνομίας έφερε τραγικό απολογισμό.

Ντίνα Κλεάνθους

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network