MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η ώρα των αποκαλύψεων… Στη δημοσιότητα τα πρακτικά από το Crans-Montana

Advertisement

Sponsored by exness

Δημοσιοποιούνται εντός της ημέρας τα πρακτικά από το Crans-Montana – Μετά τον εκνευρισμό που προκάλεσαν οι δηλώσεις Έιντε για τη θέση που κράτησε η Τουρκία

Advertisement

Σε μία προσπάθεια να αποσιωπήσει τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, η Κυβέρνηση δημοσιοποιεί εντός της ημέρας τα πρακτικά του δείπνου της 6ης Ιουλίου στο Crans-Montana, τα οποία κατέγραφε ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννη, ο οποίος ήταν και ο μόνος που συνόδευσε από ελληνοκυπριακής πλευράς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Αναμένεται ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα το απόσπασμα από τα τελευταία λεπτά του δείπνου, όταν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Τουρκία δεν αποδέχεται κατάργηση των εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων, ούτε πλήρη απόσυρση του κατοχικού στρατού από την Κύπρο.

Κάτι όμως που αμφισβήτησε με επανειλημμένες δηλώσεις ο κ. Έιντε αφήνοντας να νοηθεί ότι η Τουρκία ήταν ανοικτή εν μέρει να ικανοποιήσει τις θέσεις ελληνοκυπριακής πλευράς.

Στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την περασμένη Δευτέρα ο Πρόεδρος προέβη σε αυστηρότατο διάβημα ενώ οι δηλώσεις προκάλεσαν τον εκνευρισμό και της Αθήνας.

Μάλιστα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε θλιβερό το ότι « άνθρωποι που εκφράζουν τάχα το διεθνές δίκαιο, όπως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ να ψεύδονται δημόσια προκειμένου να καλύψουν την αδιαλλαξία της Άγκυρας, προκειμένου να επικαλούνται το απόρρητο όταν καλούνται να αποκαλύψουν λεπτομέρειες του τι ακριβώς ελέχθη, αλλά δεν διστάζουν να λένε ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network