MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η ώρα της αντεξέτασης της Σάρας μετά τις αποκαλύψεις φρίκης για το διπλό φονικό

Advertisement

Sponsored by exness

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αντεξέταση της Σάρας Σιάμς από τους δικηγόρους υπεράσπισης που ξεκινά σήμερα μετά και τα όσα συγκλονιστικά κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, η πρώην κατηγορούμενη στην υπόθεση του διπλού φονικού του Στροβόλου – Μετά τα όσα συγκλονιστικά κατέθεσε σε σχέση με όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν τους στυγερού εγκλήματος 

Advertisement

Κατά τη διαδικασία της Τρίτης, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, στο πλαίσιο της κυρίως κατάθεσης της, αναφέρθηκε σε συγκλονιστικές πτυχές του στυγερού εγκλήματος.

Μίλησε με τρεμάμενη φωνή για τον φόβο που ένοιωθε ότι αν έλεγε στους ανακριτές την αλήθεια από την αρχή ίσως το επόμενο θύμα του Λοΐζου Τζιωνή να ήταν η ίδια. «Πίστευα ότι ο Τζιωνής ήταν να έβρει την τέλεια ιστορία για να ξεγελάσει την Αστυνομία». Ήταν ικανός να πει πάρα πολλά ψέματα σε σημείο που οι άλλοι να μπορούν να τον πιστέψουν 100% και να του ζητήσουν και συγγνώμη. Ο κυριότερος φόβος μου ήταν αυτός. Χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ», ανέφερε. Αυτή ήταν η αλήθεια, έτσι σκεφτόμουν. Αν άνοιγα εγώ το στόμα μου ίσως το επόμενο θύμα να ήμουν εγώ» είπε ενώπιον του Δικαστηρίου.

Κατά την προηγούμενη διαδικασία η Σιάμς κλήθηκε να αναγνωρίσει σειρά τεκμηρίων. Μεταξύ τους ήταν τα σπασμένα γυαλιά του θύματος Γιώργου Χατζηγεωργίου, τα οποία σύμφωνα με τη μαρτυρία της τα είχε σπάσει ο Λοΐζος Τζιωνής και τα είχε βάλει μαζί με άλλα αντικείμενα σε μια λεκάνη μαζί με χλωρίνη αφότου γύρισε πίσω στο σπίτι του στην Αγλαντζιά τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου. Αναγνωρίζοντας τα γυαλιά η Σάρα Σιάμς θυμήθηκε ότι εκείνη τη νύχτα της είχε πει ότι «έπιασα τα μάθκια του». Αναγνώρισε επίσης το τζιν που φορούσε τη νύχτα του διπλού φονικού ο Τζιωνής, το οποίο είχε διαμορφώσει ειδικά έτσι ώστε να μπορεί να φέρει το σπαθί σαμουράι και το μαχαίρι του χωρίς αυτά να φαίνονται.

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου, κατά τη δικάσιμο της Τρίτης αναγνώστηκαν και sms που αντάλλαξαν πριν και μετά τη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος Τζιωνής-Σάρα και Λευτέρης. Από αυτά ξεχωρίζει μήνυμα στις 20:40 την 17η Απριλίου του Τζιωνή προς τον Χατζηξενοφώντος όπου αναγραφόταν, μεταξύ άλλων, με λατινικούς χαρακτήρες «Απόψε εννά πεθάνουν. Πρώτα ο Θεός» και λίγο αργότερα «έχω 10 λεπτά ακόμη. Σεβάστου με. Love you», η μάρτυρας δεν γνώριζε κάτι. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, η 17η Απριλίου ήταν αρχικά η μέρα κατά την οποία σχεδιαζόταν η ληστεία.

Η Σιαμς κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή. Η ίδια είχε αρχικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους και στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την Κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

O Λευτέρης Σολωμού, ετεροθαλής αδελφός του Λοΐζου Τζιωνή, παραδέχθηκε ενοχή σε δύο κατηγορίες (4 και 5) και απαλλάχθηκε από τις υπόλοιπες από την Κατηγορούσα Αρχή. Αναμένεται να του επιβληθεί ποινή στις 24 Ιουλίου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Η Cyprus Times σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό τη διαδικασία από το Κακουργιοδικείο

  • Αναβλήθηκε η σημερινή διαδικασία – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
  • Αίτημα για αναβολή της διαδικασίας από τον δικηγόρο του Τζιωνή για ιατρικούς λόγους
  • Στην αίθουσα και η Σάρα Σιάμς
  • Εντός της δικαστικής αίθουσας οι δύο κατηγορούμενοι Λοίζος Τζιωνής και Μάριος Χατζηξενοφώντος

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network