MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η ώρα για το μεγάλο restart έφτασε… Με πτήσεις από και προς Κύπρο, τραπεζάκια μέσα και κόσμο στα malls

Advertisement

Sponsored by exness

Η ώρα του πιο μεγάλου restart μετά το «κλείδωμα» που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού – Με 10 πτήσεις επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια – Ανάσα για ιδιοκτήτες χώρων εστίασης και μαγαζάτορες σε εμπορικά κέντρα – Μεγάλο στοίχημα η επαναλειτουργία νηπιαγωγείων – Τι αλλάζει από σήμερα

Η ώρα του μεγάλου restart έφτασε με την Κύπρο να κάνει το μεγαλύτερο βήμα για επιστροφή στην κανονικότητα.

Advertisement

Η  Κύπρος εισέρχεται από σήμερα στο δεύτερο στάδιο της Γ’ φάσης άρσης των περιοριστικών μέτρων, καθώς επαναλειτουργούν, αεροδρόμια με περιορισμούς στις χώρες και λιμάνια -για εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων και επιβατών- εμπορικά κέντρα, θέατρα και σινεμά ανοιχτού τύπου, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικές λέσχες, παιδότοποι εξωτερικού χώρου, ολοήμερα θερινά και δημόσια σχολεία και τα αθλητικά πρωταθλήματα χωρίς φιλάθλους.

Παράλληλα, από σήμερα, επιτρέπονται και τα επισκεπτήρια σε όλα τα κρατικά και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, στις στέγες ηλικιωμένων και αναπήρων.

Ανάσα από σήμερα και για τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, καθώς  θα επιτρέπεται πλέον η τοποθέτηση τραπεζιών και κατ’ επέκταση πελατών και στο εσωτερικό των καταστημάτων.

Με 10 πτήσεις επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια 

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times σήμερα θα πραγματοποιηθούν πέντε αφίξεις και πέντε αναχωρήσεις και από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, με την πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρείας IsrAir να φτάνει στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 10 το πρωί από το Ισραήλ. Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος θα είναι εκεί για να την υποδεχθεί. Η πρώτη πτήση της Aegean αναχωρεί γύρω στις 8 το πρωί για Αθήνα.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν πτήσεις από και προς το Τέλ Αβίβ, τη Σόφια και την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα και μέχρι τις 19 του μήνα, θα βρίσκεται σε ισχύ η Α’ Φάση επαναλειτουργίας των αεροδρομίων, στη βάση της σχετικής κυβερνητικής απόφασης.

– Α ΦΑΣΗ – 9 έως 19 Ιουνίου 2020

– Β ΦΑΣΗ – 20 Ιουνίου 2020

Έχει γίνει από την ομάδα ειδικών επιστημόνων ταξινόμηση χωρών με βάση την επιδημιολογική τους εικόνα, σε δύο κατηγορίες χωρών, με τις οποίες αποκαθίσταται η αεροπορική σύνδεση της Κύπρου.

Α Κατηγορία: Ελλάδα, Μάλτα, Βουλγαρία, Νορβηγία, Αυστρία, Φινλανδία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Δανία, Γερμανία, Σλοβακία, Λιθουανία.

Β κατηγορία: Ελβετία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία, Εσθονία, Τσεχία.

Στην Α Φάση, για όσους προέρχονται από τις χώρες και των δύο κατηγοριών, θα απαιτείται προκειμένου να επιτραπεί η επιβίβαση τους, η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου από πιστοποιημένο εργαστήριο, με αρνητικό αποτέλεσμα, και ο οποίος έλεγχος να έγινε εντός 72 ωρών πριν την αναχώρηση.

Οι Κύπριοι πολίτες και οι νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο εναλλακτικά θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τον εργαστηριακό έλεγχο κατά την άφιξή τους στην Κύπρο. Σε αυτή την περίπτωση και μέχρι τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος θα παραμένουν σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους.

Ανάσα για ιδιοκτήτες χώρων εστίασης

Αλλαγή δεδομένων από σήμερα και για τους χώρους εστίασης, καθώς θα μπορούν να λειτουργούν και στον εσωτερικό τους χώρο. Συγκεκριμένα, η άρση μέτρων αφορά, εστιατόρια, ξενοδοχεία τουριστικά καταλύματα, ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες, μπιραρίες-σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία, κυλικεία ή και χώροι εστίασης σχολείων, αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων κ.λπ.

Όπως αναφέρεται στο πρωτόκολλό που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης βάσει των οδηγιών στους εσωτερικούς χώρους, ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι ένα άτομο ανά 3 τετραγωνικά μέτρα. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι είναι 10.

Μεγάλο στοίχημα η επαναλειτουργία νηπιαγωγείων 

Ανοίγουν τις πόρτες τους σήμερα και γεμίζουν ξανά παιδικές φωνούλες τα νηπιαγωγεία, στη βάση της Κυβερνητικής απόφασης για επαναλειτουργία από την 9η Ιουνίου, όχι όμως όλα, λόγω του αυστηρού πρωτοκόλλου που φαίνεται ότι δυσκολεύει κάποιους ιδιοκτήτες, μιας και αρκετοί είναι οι γονείς που αποφάσισαν να μην πάρουν τα παιδάκια τους πίσω στους σταθμούς.

Τα μικρά παιδιά καλούνται να αντιμετωπίσουν μία νέα πραγματικότητα, που δύσκολα θα μπορέσουν να διαχειριστούν λόγω ηλικίας, οι νηπιαγωγοί ωστόσο δηλώνουν ετοιμότητα για να βοηθήσουν στην ομαλή επιστροφή τους.

Με αντισηπτικά στους χώρους, σημάνσεις στο δάπεδο για τήρηση των αποστάσεων, καρτελίτσες με ονόματα στις καρέκλες και σε κάποιες περιπτώσεις και στα τραπεζάκια καθώς και διαχωρισμό των τάξεων. Αυτά συνθέτουν το σκηνικό μίας νέας πραγματικότητας και στα νηπιαγωγεία, όπως την επιβάλλει ο κορωνοϊός.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal