MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η νέα Κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα για Ακάμα, αναφέρει η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου

Advertisement

Sponsored by exness

Η νέα Κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα για Ακάμα, αναφέρει η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου – «Η Κυβέρνηση υπέκυψε σε πιέσεις μεγαλοεπιχειρηματιών»

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου λέει ότι η Κυβέρνηση “υπέκυψε σε πιέσεις μεγαλοεπιχειρηματιών για τα αντισταθμιστικά μέτρα για τον Ακάμα“, μετά τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Παράλληλα καλεί τη νέα Κυβέρνηση να ολοκληρώσει και να κοστολογήσει την πρόταση, αποφεύγοντας να αρχίσουν από την αρχή τις συζητήσεις που είναι δυνατό να οδηγήσουν σε διολίσθηση προς κακοτοπιές.

Advertisement

Στην ανακοίνωσή της, η Περιβλλοντική Κίνηση αναφέρει ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη “αυτοπαγιδευμένη συνεπεία των αντιφατικών υποσχέσεων που έδινε δεξιά και αριστερά, δεν κατάφερε τελικά να αφήσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο για τον Ακάμα”.

Προσθέτει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, αποφάσισε όπως προχωρήσει στη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου με αναστολή στην εφαρμογή του για 6 μήνες, χωρίς να είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις και για τα αντισταθμιστικά μέτρα που αναμένουν οι κάτοικοι της περιοχής και για τα οποία υπήρξαν σαφείς δεσμεύσεις από τους κυβερνώντες.

«Και στον τομέα αυτό αφήνουν πίσω τους προβλήματα. Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών δεν ολοκλήρωσαν, λένε, την πρόταση για τα αντισταθμιστικά μέτρα, ενώ έντονες είναι οι πληροφορίες για παρεμβάσεις μεγαλοεπιχειρηματιών ανάπτυξης γης στην περιοχή που ασκούν αφόρητες πιέσεις για επηρεασμό των αποφάσεων ώστε να ευνοούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τους στην περιοχή», σημειώνεται.

Η απερχόμενη Κυβέρνηση, προσθέτει, ακολουθώντας “ποντιοπιλατική πολιτική” έλαβε την απόφαση για δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου μεταθέτοντας όμως το βάρος για τα αντισταθμιστικά μέτρα στη νέα κυβέρνηση.

«Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονες ανησυχίες αφού είναι πολύ πιθανό οι συζητήσεις που θ’ αρχίσουν από μηδενική βάση με την εμπλοκή των νέων υπουργών, να μην ολοκληρωθούν καν στους έξι μήνες της αναστολής εφαρμογής του Τοπικού Σχεδίου», αναφέρεται.

Καλεί τέλος τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίση και την Κυβέρνηση που θα διορίσει να ενεργήσουν άμεσα, να ολοκληρώσουν και να κοστολογήσουν την πρόταση για τα αντισταθμιστικά μέτρα, αποφεύγοντας να αρχίσουν από την αρχή τις συζητήσεις που είναι δυνατό να οδηγήσουν σε διολίσθηση προς κακοτοπιές και να τινάξουν στον αέρα προσπάθειες και δουλειά δεκαετιών για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός Τοπικού Σχεδίου για τον Ακάμα που να διασφαλίσει έστω τα ελάχιστα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευημερία των κατοίκων της περιοχής.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network