MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η μετάλλαξη Δέλτα δεν εντοπίστηκε μέχρι τώρα στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Η μετάλλαξη Δέλτα δεν εντοπίστηκε στα κατεχόμενα μέχρι τώρα

Δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στα κατεχόμενα η μετάλλαξη Δέλτα του Covid 19, ανέφερε ο «υπουργός υγείας» και «πρόεδρος» της «ανώτατης επιτροπής λοιμωδών νοσημάτων», Ντερέν Οϊγκάρ λέγοντας ότι η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει σχέση με την εν λόγω μετάλλαξη, που είναι η πιο μεταδοτική παγκοσμίως.

Advertisement

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οϊγκάρ είπε ότι έκαναν αναλύσεις σε περιστατικά μόλυνσης την τελευταία εβδομάδα και το στέλεχος Δέλτα δεν εντοπίστηκε, μέχρι χθες. «Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να καταγραφεί το αμέσως επόμενο διάστημα».

Μιλώντας στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ανέφερε ότι στη «χώρα», σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το «υπουργείο υγείας», μέχρι τις 2 Ιουλίου (σήμερα) 127.213 άτομα έχουν κάνει μια δόση εμβολίου, 91.341 δύο δόσεις και συνολικά έγιναν 218.554 δόσεις εμβολίου. Αυτό σημαίνει, είπε, ότι το 33,2% του πληθυσμού έχει κάνει μία δόση και 23,9% δύο δόσεις. Το 57,2% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση, πρόσθεσε.

Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τους περιορισμούς και τα μέτρα ελέγχου στις διελεύσεις, πρόσθεσε λέγοντας ότι στο ψευδοκράτος λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα σε σχέση με άλλες χώρες. «Υπάρχουν κάποιες οικονομικές πιέσεις αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα μέτρα που έχουμε λάβει».

Υποστήριξε δε ότι επειδή τα μέτρα στις εισόδους στην ΚΔ είναι πιο χαλαρά γ’ αυτό εντοπίστηκε το στέλεχος Δέλτα στην ε/κ πλευρά.

Πρέπει να ληφθούν μέτρα πριν εμφανισθεί η μετάλλαξη, πρόσθεσε, εξηγώντας την σημασία της χρήσης μάσκας και της αποστασιοποίησης αλλά και της εντατικοποίησης του εμβολιαστικού προγράμματος.

Για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανέφερε ότι η ΕΕ άφησε στα κράτη μέλη την έγκριση του κινεζικού εμβολίου Sinovvac και έφερε ως παράδειγμα την Ουγγαρία που θα το αποδεχτεί. Είπε επίσης ότι το σύστημα QR που εφαρμόζουν για τους εμβολιασμούς στα κατεχόμενα, είναι με βάση τις συστάσεις του ΠΟΥ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network