MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η μέρα αποκάλυψε τις ζημιές… Εικόνες καταστροφής

Advertisement

Sponsored by exness

Το φως της μέρας αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής από την κακοκαιρία που επικράτησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως σε Λευκωσία και Λεμεσό – Μεγάλες οι καταστροφές σε πολλές περιοχές έφεραν οι καταρρακτώδεις βροχές – Επί ποδός η Πυροσβεστική – Πάνω από 200 κλήσεις για βοήθεια – Καταστροφές στη δυτική Λεμεσό, διακοκπές ρεύματος, ζημιές στο κοιμητήριο της Παρεκκλησιάς

Advertisement

Θυμίζουν εικόνες βεβήλωσης από τα κατεχόμενα οι καταστροφές στο κοιμητήριο Παρεκκλησιάς μετά από την ψεσινή κακοκαιρία. Οι σφοδροί άνεμοι που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή Λεμεσού κατέστρεψαν και το νεκροταφείο. Οι πλάκες από τους τάφους μετακινήθηκαν, οι μαρμάρινες επιγραφές έσπασαν. Δέντρα αποκόπηκαν.

Οι εικόνες που φτάνουν από το κοιμητήριο της Παρεκκλησιάς δεν είναι οι μόνες που προκαλούν εντύπωση, από τα όσα άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία, επίκεντρο της οποίας ήταν η Λευκωσία και η Λεμεσός.

Όσο προχωρά η καταγραφή των ζημιών, τόσο αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής.

Υπόγειο με νερό που φτάνει τα πέντε μέτρα στη Λευκωσία, συσσώρευση μεγάλης ποσότητας νερού σε κύρια σημεία των οδικών αρτηριών. Συστήνεται μεγάλη προσοχή προς όλους.

Οι ζημιές φαίνεται να είναι μεγάλες στις περιοχές της δυτικής Λεμεσού. Ο αέρας σήκωσε τσίγγους από σπίτια, ξεριζώθηκαν δέντρα, πλημμύρισαν υποστατικά.

Πάνω από 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία  λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και κυρίως των βροχοπτώσεων έχει δεχθεί μέχρι στιγμής πέραν των 200 κλήσεων. Οι κλήσεις κυρίως αφορούσαν την Επαρχία Λευκωσίας και τις περιοχές Φανερωμένης , Καϊμακλίου, Αγλαντζιάς , τα κέντρο της πόλης, Στρόβολο, Λατσιά και Δάλι. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συντονισμό με την Αστυνομία προσπαθεί για την διεκπεραίωση  όλων των κλήσεων. Μέχρι στιγμή έχουν ελεγχτεί και χρήζουν αντλήσεων πέραν των 80 υποστατικών. Επίσης αριθμός κλήσεων αφορούσε ρυμούλκηση οχημάτων από πλημμυρισμένους χώρους καθώς επίσης και διάσωση εγκλωβισμένων οδηγών σε οχήματα εντός πλημμυρισμένων δρόμων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εργάζεται με 20 συνεργεία από τις Επαρχίες Λευκωσίας , Λεμεσού, Λάρνακας και ΕΜΑΚ.

Στην Επαρχία Λεμεσού ανταποκριθήκαμε σε 6 συνολικά επεισόδια που αφορούσαν πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων στις περιοχές Τραχωνίου , Παρεκλησιάς και Αμαθούντος. Στην Παρεκλησιά υπήρξε και αποκοπή ηλεκτρικών καλωδίων της ΑΗΚ όπου και μετακινήθηκαν σε συνεργασία με συνεργείο της ΑΗΚ.

Βρισκόμαστε σε πλήρη συνεργασία με  τις Τοπικές Αρχές Αυτοδιοίκησης και Πολιτική Άμυνα για παροχή βοήθειας. Επίσης ομάδα εθελοντών από το ΕΤΕΑ βοήθα της ομάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι κλήσεις ιεραρχούνται βάση της σοβαρότητας τους. Έκκληση προς το κοινό να είναι υπομονετικό και να καλεί την  Πυροσβεστική Υπηρεσία όταν αυτό κρίνεται απόλυτα αναγκαίο και μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια.

Ο Διευθυντής Π.Υ βρίσκεται από τις 04.00 στον κεντρικό πυροσβεστικό Σταθμό Λευκωσίας για εποπτεία του συντονισμού.

Ιδιαίτερη προσοχή καλούνται να επιδεικνύουν και οι οδηγοί, λόγω και της μεγάλης συσσώρευσης νερού σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Ευτυχώς δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Δεδομένο..

Protathlima