MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η μεγάλη «επιστροφή», η έκπληξη και οι φωνές…

Advertisement

Sponsored by exness

Επιστροφή στις διαπραγματεύσεις από Δευτέρα για Αναστασιάδη – Ακιντζί μέχρι… τη Γενεύη – Αποφασίσαν τριήμερες διαπραγματεύσεις, κατάθεση χαρτών και πολυμερή στις 12 Ιανουαρίου – Το δείπνο του Έιντε που έφερε τα… πάνω-κάτω – Φωνάζουν τα κόμματα

Advertisement

Το χθεσινοβραδινό δείπνο που παρέθεσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε στους δύο ηγέτες, εξελίχθηκε από κοινικού χαρακτήρα σε καθοριστικής σημασίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην μετά Mont Pelerin εποχή.

Οι συνομιλίες στην Κύπρο μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί ξεκινούν άμεσα, δηλαδή από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 9 και 30 το πρωί.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απευθύνει απόψε στις 8μ.μ. διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό.

Το καθοριστικό δείπνο που πέτυχε την… επαναπροσέγγιση

Στη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δείπνου που παρέθεσε ο κύριος Έιντε, οι δύο ηγέτες αποφάσισαν όπως επαναρχίσουν άμεσα οι συνομιλίες.

Τι ακολουθεί:

  • 9, 10 και 11 του Γενάρη εντατικές διαπραγματεύσεις στη Γενεύη
  • 11 κατάθεση χαρτών επί του εδαφικού
  • 12 πολυμερής διάσκεψη

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση των εξελίξεων, επανέλαβε την αποφασιστικότητα της πλευράς μας και από ότι εχει διαπιστώσει και της άλλης πλευράς, επιτέλους να δημιουργηθεί τέτοιο γόνιμο έδαφος έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε επιτυχή κατάληξη. Σε ερώτηση για το ποιοι θα συμμετάσχουν στην πολυμερή και αν θα αποφασιστεί στην Γενεύη ή όχι, παρέπεμψε στην ανακοίνωση των ΗΕ, λέγοντας ότι και στη δήλωση αυτή αλλά και στα όσα ο ίδιος ανέφερε «μιλούμε για πολυμερή διάσκεψη».

Φωνάζουν στην πλειοψηφία τους τα κόμματα…

Μετά την ανακοίνωση για τριμερή συνάντηση και κατάθεση χάρτη πολιτικά πρόσωπα εξαπέλυσαν πυρά κατά του Προέδρου Αναστασιάδη, πλην του ΔΗΣΥ που βλέπει ελπίδα λύσης. Στάση αναμονής τηρεί το ΑΚΕΛ που επιθυμεί πρώτα ενημέρωση και μετά αξιολόγηση. Υποχώρησε στα πάντα ο Πρόεδρος λέει το ΔΗΚΟ, ενώ για αρνητικές εξελίξεις κάνει λόγο η ΕΔΕΚ. Αντιδράσεις ξέσπασαν από τα πολιτικά πρόσωπα και μέσω των social media. 

Στο μεταξύ συνέρχεται την ερχόμενη εβδομάδα το Εθνικό Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου θα τεθούν όλες οι εξελίξεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σώμα αναμένεται να συνέλθει την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά οι αντιδράσεις κομμάτων και τα tweets πολιτικών προσώπων ΕΔΩ

Ενημερώνει τη ψευδοβουλή ο Ακιντζί

Στο μεταξύ, ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ενημερώνει σε κεκλεισμένων θυρών ειδική συνεδρία τη λεγόμενη βουλή στα κατεχόμενα για τα διαμειφθέντα στις συνομιλίες στο Μοντ Πελαράν καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την ανακοίνωση της επανέναρξης των συνομιλιών αργά ψες το βράδυ. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης , προσερχόμενος στη συνεδρία, η πραγματοποίηση της οποίας είχε ανακοινωθεί από χθες, είπε ότι, ενημερώνοντας τους λεγόμενους βουλευτές, θα συνοψίσει τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στην Ελβετία. «Μια καινούργια συγκυρία ανοίχθηκε και αυτό είναι κάτι το οποίο επιθυμούσαμε και προτείναμε», είπε ο Τ/κ ηγέτης, ευχόμενος την επίλυση του Κυπριακού.

Συντονισμός Λευκωσίας – Αθηνών

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε στο μεταξύ το πρωί μακρά τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα για περαιτέρω διαβουλεύσεις, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network