MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η MC MEDIA υιοθετεί και προωθεί δράσεις για ένα ασφαλές διαδίκτυο!

Advertisement

Sponsored by exness

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Στην MC MEDIA υιοθετούμε και στηρίζουμε τις δράσεις για ένα ασφαλές διαδίκτυο

Η παγκόσμια κοινωνία των πληροφοριών αποτελεί σήμερα μια απτή πραγματικότητα. Το διαδίκτυο ανοίγει μια ουσιαστική συζήτηση με ολόκληρη την κοινωνία. Μας προσφέρει αφθονία πληροφοριών, γκρεμίζει τα γεωγραφικά σύνορα της γνώσης, συνενώνοντας τις εμπειρίες των ανθρώπων.
Για να είναι όμως αποδοτικό πρέπει να είναι και ασφαλές.

Advertisement

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day – SID) εορτάζεται, κάθε χρόνο, τη δεύτερη μέρα, της δεύτερης εβδομάδας, του δεύτερου μήνα (Φεβρουαρίου), όπου εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες, ενώνουν τις φωνές τους, με στόχο να ενθαρρύνουν τις θετικές αλλαγές στο Διαδίκτυο και να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση, αναφορικά με τα ζητήματα Aσφάλειας στο Διαδίκτυο.

11 Φεβρουαρίου: Μέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Γιορτάζεται σε 130 χώρες

Η MC DIGITAL MEDIA ως ο μεγαλύτερος διαδικτυακός όμιλος στην Κύπρο, στηρίζει τις προσπάθειες για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές διαδίκτυο και εργάζεται διαχρονικά με γνώμονα τον σεβασμό προς τον αναγνώστη, τηρώντας πάντοτε τους κώδικες δεοντολογίας.

Ένα ασφαλές διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει την καλύτερο δίοδο μάθησης και επικοινωνίας. Στηρίζουμε τη Διεθνή Μέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και του διαδικτύου με δημιουργικότητα, υπευθυνότητα και ασφάλεια.

Καλέστε για βοήθεια στο 1480

Από την 1η Ιουλίου 2016, οι δράσεις που αφορούν στην αξιοποίηση του διαδικτύου με ασφάλεια και υπευθυνότητα υποστηρίζονται μέσω του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος CyberSafety – Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Better Internet for Kids (ΒΙΚ).

Στο πλαίσιο του Προγράμματος CyberSafety έχει δημιουργηθεί η «Γραμμή Βοήθειας» και «Γραμμή Καταγγελιών», οι οποίες μαζί με τις δράσεις «Ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση» και «Ομάδα παιδιών και νέων Youth Panel» αποτελούν τους βασικούς άξονες του Κυπριακού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.
Η Γραμμή Βοήθειας και η Γραμμή Καταγγελιών λειτουργούν στον αριθμό 1480 χωρίς χρέωση.

Πως να χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο με ασφάλεια

1. Ασφάλεια ιστοσελίδων

· Ελέγξε την ορθότητα της ηλεκτρονικής διεύθυνσης, ειδικά όταν μεταφέρεστε σε άλλους συνδέσμους. Η αρχική σελίδα πρέπει να ξεκινά απαραιτήτως με ‘https’.
· Κάθε φορά που επιλέγετε μια μέθοδο σύνδεσης, να χρησιμοποιείτε πάντοτε την επιλογή με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL.
· Εάν δεν είστε απόλυτα βέβαιοι για την ασφάλεια των links που δέχεστε μέσω email, είναι προτιμότερο να τα αποφεύγετε και να επισκέπτεστε τις εν λόγω ιστοσελίδες μέσω ενημερωμένου browser.

2. Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων

· Να κάνετε εγκατάσταση λογισμικού προστασίας από ιούς (antivirus) – θα σας βοηθήσει να αποφύγετε βασικές απειλές, με τις αντίστοιχες προειδοποιήσεις, προτού μεταβείτε σε ύποπτες ιστοσελίδες ή κατεβάσετε επικίνδυνα αρχεία.
· Να αποφεύγετε τη χρήση δημοσίων και μη ασφαλών δικτύων Wi-Fi.
· Να θέτετε όρια στον αριθμό των προσωπικών φωτογραφιών και λοιπών πληροφοριών που αναρτάτε δημοσίως.

3. Ασφάλεια αγορών

· Ελέγχετε τα στοιχεία και τους κανονισμούς του εκάστοτε e-shop ηλεκτρονικού καταστήματος, να αναζητάτε online κριτικές του εμπορικού ηλεκτρονικού καταστήματος και να διαβάζετε με προσοχή τους όρους του προγράμματος προστασίας του αγοραστή.
· Να επιλέγετε αποκλειστικά και μόνο έναν αξιόπιστο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών. Διάφορες μέθοδοι πληρωμής, σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε αγορές σε πάμπολλα ηλεκτρονικά σημεία, ενώ ταυτόχρονα εγγυώνται την ασφάλεια των συναλλαγών σας.
· Να δημιουργείτε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης και να τους διατηρείτε μυστικούς.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network