MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η μαρτυρία που «έκαψε» τους 2 για τη δολοφονία Πογιατζή και ο 3ος στις Κεντρικές. «Ήθελαν να του κλείσουν το στόμα»

Advertisement

Sponsored by exness

Υπό κράτηση ο 34χρονος Σύρος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Λεόντιου Πογιατζή εννέα μήνες μετά τη διάπραξη του εγκλήματος στην επαρχία Πάφου που είχε συγκλονίσει – Στο Νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας ο 41χρονος Ελληνοκύπριος που επίσης φόρεσε χειροπέδες – Η μαρτυρία που τους «καίει» – Ήθελαν να του κλείσουν το στόμα – Όλες οι πληροφορίες

Εννέα μήνες μετά την στυγερή δολοφονία του 62χρονου Λεόντιου Πογιατζή η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία που οδήγησε στην σύλληψη δυο προσώπων, ενός 41χρονου Ελληνοκύπριου από τη Λεμεσό και ενός 34χρονου Σύρου.

Advertisement

Στην υπόθεση, σύμφωνα με την μαρτυρία της Αστυνομίας εμπλέκεται και τρίτο πρόσωπο, νεαρός Ελληνοκύπριος που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές. Η Αστυνομία, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και εναντίον υπόδικου από τον Ιανουάριο του 2022 και αναμένεται να συλληφθεί.

Πως έφτασαν στη σύλληψη τους – Η μαρτυρία που τους «καίει»

Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη των δυο ανδρών μετά από μαρτυρία που εξασφάλισε από πρόσωπο που δεν κατονομάζεται και ο οποίος φαίνεται να ήταν παρών στην συζήτηση που έγινε στο σπίτι του Σύρου, στο χωριό Κονιά. Του είχαν προτείνει μάλιστα να συμμετάσχει στην δολοφονία ή να τους προμηθεύσει με πιστόλι με χρηματικό αντίτιμο 20 χιλιάδων ευρώ.

Ο μάρτυρας της αστυνομίας ανέφερε σε κατάθεση του ότι αποχώρησε από την συζήτηση  των άλλων τριών αρνούμενος να συμμετέχει στην εγκληματική ενέργεια, αλλά κρυφάκουσε ότι στόχος ήταν ο Λεόντιος Πογιατζής, «για να μείνει κλειστό το στόμα του», κατά την έκφραση ενός από τους υπόπτους. Είχαν σχεδιάσει  μάλιστα και την διαφυγή τους αφού, σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία μετά την δολοφονία θα κατέφευγαν σε σπίτι στο χωριό Τίμη.

Η Αστυνομία κατέχει επίσης μαρτυρία ότι ο Σύρος που συνελήφθη στην Πάφο, χρησιμοποιεί κατά καιρούς διπλοκαμπινο όχημα σκούρου χρώματος που καταγράφεται από το κλειστό σύστημα παρακολούθησης του στρατοπέδου της Ε.Φ. να προσεγγίζει την σκηνή του εγκλήματος, λίγα λεπτά πριν την δολοφονία του Πογιατζή. Ο ίδιος μάρτυρας της Αστυνομίας κατέθεσε επίσης ότι φεύγοντας από το σπίτι του Σύρου οι δυο Ελληνοκύπριοι, κάτοικοι Λεμεσού, του έδειξαν ένα αυτόματο G 3 που είχαν στο καπό του οχήματος τους.

Ο 34χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο διέταξε την κράτηση του για περίοδο 6 ημερών, ενώ ο 41χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού καθώς ανέφερε ότι αισθάνεται αδιαθεσία, λίγο μετά τη σύλληψη του. Οι θεράποντες ιατροί αποφάνθηκαν ότι δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία και έτσι αυτή θα γίνει ερήμην του.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο 34χρονος είναι της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, παράνομης κατοχή εκρηκτικών υλών και εμπρησμού οχήματος.

Ο εξεταστής της υπόθεσης Αναπληρωτής Λοχίας στο ΤΑΕ Πάφου, ανέφερε πως αναμένεται να ληφθούν 44 καταθέσεις από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου.

Είπε, πως κατάθεση θα ληφθεί καθώς και έρευνα θα διενεργηθεί στην κατοικία του υπόπτου, όπου σύμφωνα με την κατάθεση που λήφθηκε, ο ύποπτος και τα άλλα δύο πρόσωπα θα πήγαιναν μετά τη διάπραξη του φόνου.

Ακόμη, από τον ύποπτο αναμένεται η λήψη του γενετικού υλικού με σκοπό αυτό να συγκριθεί με τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τη σκηνή. Επίσης τα κινητά τηλέφωνα που παραλήφθηκαν από τον ύποπτο αναμένεται να σταλούν για εξέταση.

Τον σκότωσαν και τον έκαψαν

Το θύμα διέμενε σε κατοικία που διέθετε στο  χωριό Νατά κάποιες μέρες της εβδομάδας. Το πρωί της  15ης  Ιουλίου 2021 εντοπίσθηκε νεκρός μέσα στο όχημα του, στον αγροτικό δρόμο Νατάς- Αναρίτας, έξω από το ΚΕΝ. Οι δράστες, αφού εκτέλεσαν με τρεις σφαίρες τον 62χρονο, έθεσαν φωτιά στο όχημά του, ώστε να σβήσουν κάθε ίχνος τους και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network