MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Κυβέρνηση καλεί σε νηφαλιότητα για το καλό της παιδείας

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Advertisement

Μετά τη συνάντηση, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου είπε ότι «κατά τη συνάντηση έγινε ένας πραγματικά παραγωγικός διάλογος ως προς τον κοινό μας στόχο που είναι στο τέλος της μέρας το καλό των παιδιών μας. Αυτός πρέπει να είναι ο γενικότερος στόχος όλων μας: νηφάλια να συζητήσουμε και να δούμε με ποιο τρόπο και με ποια μέσα μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι ποιοτικό. Αυτός είναι ο στόχος όλων μας, τουλάχιστον αυτός θα έπρεπε να είναι και πάνω σε αυτή τη βάση έχει συζητηθεί εκτενώς το θέμα της συγκράτησης των δαπανών, από πού μπορούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα, που όπως διαφαίνεται μπορούν να μας δοθούν, για να δαπανηθούν σε άλλα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και σε άλλες δράσεις που όλοι αναγνωρίζουμε είναι απόλυτα αναγκαίες.

Το στοίχημα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι να κόψουμε χρήματα από την παιδεία για να πάνε κάπου αλλού, και αυτό που έχει επαναβεβαιωθεί σήμερα είναι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα του Προέδρου της Δημοκρατίας, για εξορθολογισμό (δαπανών) που να οδηγήσει σε ενίσχυση της παιδείας και ενίσχυση του καλού έργου των εκπαιδευτικών.

Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πάρα πολύ καλοί εκπαιδευτικοί στο σύστημα, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς και αυτοί ακριβώς είναι που πρέπει να ενισχυθούν, για να ενισχύσουν και τα παιδιά μας. Και στο τέλος της μέρας αυτό είναι που έχουμε ως παραγόμενο αποτέλεσμα.

Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι παρατηρούνται προβλήματα, όπως, για παράδειγμα, τα φαινόμενα συμπεριφορών στα σχολεία κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Υπάρχουν παρά πολλά επίπεδα που χρειάζονται ενίσχυση. Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας εξορθολογίζεται για να ενισχύσει όλο αυτό το πλαίσιο».

Κληθείσα να σχολιάσει την προειδοποίηση συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών ότι ενδεχομένως να προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα τον Σεπτέμβριο, η κα Βασιλείου είπε ότι «εάν όλοι έχουμε στο μυαλό μας, νηφάλια, ότι το καλό των παιδιών μας είναι πάνω από όλους και όλα, τότε θεωρούμε ότι δεν θα υπάρχει λόγος να συζητούμε το συγκεκριμένο ζήτημα για τον Σεπτέμβρη».  Πρόσθεσε ότι «θεωρούμε ότι και με τη συζήτηση που γίνεται σήμερα και με τα μηνύματα από τους γονείς, αλλά και από την Κυβέρνηση, θα επικρατήσει ακριβώς νηφάλιο πνεύμα για να μπορέσουν να κατέβουν οι τόνοι διότι είναι κάτι που δεν χρειάζονται τα παιδιά μας».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal