MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Κυβέρνηση… αποτάσσεται τη Eurovision. «Δεν είναι πολιτικό το θέμα»

Advertisement

Sponsored by exness

Συνέχεια στις φωτιές που άναψε το «El Diablo! Εκκλησία και μερίδα πολιτών ζητούν απόσυρση – Δεν είναι πολιτικό το θέμα απαντά η Κυβέρνηση στην έκκληση της Ιεράς Συνόδου για παρέμβαση

Συνεχίζεται ο ντόρος γύρω από την κυπριακή συμμετοχή στη Eurovision. To «El Diablo» άναψε… φωτιές με φορείς και πολίτες να βάλλουν κατά του ΡΙΚ ζητώντας άμεση απόσυρση του τραγουδιού, που θεωρούν ότι εξυμνεί τον διάβολο.

Advertisement

Ήταν θέμα χρόνου το όλο ζήτημα να φτάσει και ενώπιον της Κυβέρνησης. Αυτό έγινε μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου που καλεί την Κυβέρνηση να παρέμβει προς το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου προκειμένου να αποσυρθεί το τραγούδι.

«Πρόκειται για πρόκριση της παγκόσμιας γελοιοποίησης μας, με την παρουσίαση της διακήρυξης ότι παραδίδουμε τον εαυτό μας στο διάβολο. Πρόκειται ουσιαστικά για την εξύμνηση μίας μοιρολατρικής υποταγής και παράδοσης του ανθρώπου στην εξουσία του διαβόλου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ η Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Πάντως από την Κυβέρνηση τηρούν αποστάσεις από το θέμα.

«Το θέμα δεν είναι πολιτικό, το θέμα είναι καθαρά καλλιτεχνικό για έναν μεγάλο διαγωνισμό τραγουδιού. Η τέχνη πρέπει να είναι ελεύθερη, η τέχνη πρέπει να τέρπει τον κόσμο, να τον ευχαριστεί. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι ένας μουσικός διαγωνισμός, να μην δίνουμε διαστάσεις που δεν χρειάζονται», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο  Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντιδράσεις για το τραγούδι οδήγησαν και σε ακραίες αντιδράσεις, με πρόσωπο από τη μία να απειλεί ότι θα κάψει το ΡΙΚ και από την άλλη πολίτη να μεταβαίνει στο σημείο και να φωνάζει διαμαρτυρόμενος.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network