MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Κύπρος υποστήριξε την υιοθέτηση φιλόδοξων στόχων για το κλίμα

Advertisement

Sponsored by exness

Το θέμα της μείωσης των εκπομπών CO2 από τον τομέα των μεταφορών και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ενόψει της παγκόσμιας συνόδου για το κλίμα (COP24) ήταν τα δύο βασικά θέματα των εργασιών του Συμβουλίου των 28 Υπουργών Περιβάλλοντος, στο οποίο την Κύπρο εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ολυμπία Στυλιανού.

Advertisement

Σε παρέμβασή της η ΓΔ “υποστήριξε την υιοθέτηση φιλόδοξων στόχων που να επιτρέπουν στην ΕΕ και τα ΚΜ της, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις προερχόμενες από τη Συμφωνία των Παρισίων και των εθνικών τους κλιματικών στόχων”, σημειώνοντας ότι “επόμενο βήμα θα είναι η διαπραγμάτευση με το Ευρωκοινοβούλιο, έτσι ώστε να συμφωνηθούν οι τελικοί στόχοι και να υιοθετηθεί ο Κανονισμός”.

Οι 28 συμφώνησαν όπως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα επιβατηγά και επαγγελματικά αυτοκίνητα μειωθούν κατά 35% μέχρι το 2030, σε σχέση με τις εκπομπές του 2021, αλλά και να δοθούν κίνητρα στους κατασκευαστές για την προώθηση οχημάτων με χαμηλές και μηδενικές εκπομπές, ιδιαίτερα σε Κράτη Μέλη όπου η διείσδυση αυτού του τύπου οχημάτων είναι ακόμα χαμηλή. Οι Υπουργοί συζήτησαν επίσης τη μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών μιας χρήσης, τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα βαρέα οχήματα και την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την εξαγωγή μεταχειρισμένων οχημάτων σε κράτη μέλη χαμηλότερου εισοδήματος.

Σε ότι αφορά την κλιματική αλλαγή οι “το Συμβούλιο ασχολήθηκε με το επίπεδο φιλοδοξίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, εν όψει της επικείμενης παγκόσμιας Συνόδου για το Κλίμα COP24”. Οι Υπουργοί συμφώνησαν επί των δεσμεύσεων και των ακολουθητέων πολιτικών της ΕΕ για αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) του ΟΗΕ η οποία κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τη ραγδαία επέλαση και σοβαρότατες επιπτώσεις του φαινομένου.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, “το Συμβούλιο ενέκρινε επίσης Συμπεράσματα ενόψει της παγκόσμιας Συνόδου της Σύμβασης για τη Βιοποικιλότητα COP14, στην οποία η ΕΕ δεσμεύεται να διασφαλίσει συνέχεια στο Στρατηγικό Σχέδιο για την Βιοποικιλότητα 2011-2020, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο  και φιλόδοξο πλαίσιο προστασίας της βιοποικιλότητας μέχρι το 2050”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network