MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Κύπρος υπέγραψε τη συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης υπέγραψε, εκ μέρους της Κύπρου, τη συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή — Αναμένεται να υπογράψουν 165 χώρες — Στόχος η διατήρηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από δύο βαθμούς 

Advertisement

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, υπέγραψε το βράδυ της Παρασκευής, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Παρίσι, για την κλιματική αλλαγή, στη διάρκεια της ειδικής τελετής που λαμβάνει  χώρα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, παρουσία πολλών διεθνών ηγετών, μεταξύ άλλων του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Περισσότερες από 165 χώρες αναμένεται να υπογράψουν τη συμφωνία, ενώ εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης την υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Ο κ. Κουγιάλης αναμένεται να προσφωνήσει την τελετή σε λίγο. Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ανέφερε ότι για πρώτη φορά υπογράφεται παρόμοιο έγγραφο για την κλιματική αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο, με την συμμετοχή και υπογραφή τόσων πολλών χωρών μελών των Ηνωμένων Εθνών.

«Κοινός στόχος όλων να διατηρήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από δύο βαθμούς σε σχέση με την βιομηχανική εποχή. Και εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύουμε ότι έχουμε ήδη καθυστερήσει και θα πρέπει να αναλάβουμε δράση το συντομότερο δυνατόν», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network