MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Κύπρος θρηνεί και μετρά πληγές…

Advertisement

Sponsored by exness

Η νύχτα έπεσε και η πυρκαγιά ακόμη μαίνεται στην περιοχή της Σολέας – Ολονύχτια «μάχη» των επίγειων δυνάμεων  – Αποχώρησαν τα πτητικά μέσα – Επιστρέφουν τις αυγινές ώρες – Κόπασε ο άνεμος – Εξαντλημένοι μάχονται οι πυροσβέστες για να διασώσουν από τις φλόγες όσα περισσότερα μέτρα γης μπορούν

Advertisement

Ούτε σήμερα κατέστη δυνατόν να τεθεί υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στην περιοχή της Σολέας και μέχρι στιγμής έχει αποτεφρώσει πέραν των 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων δασικής γης.

Τρομοκρατημένοι εγκατέλειπαν τα σπίτια τους υπό το φόβο να φτάσει σε αυτά η φωτιά, οι κάτοικοι σε Σπήλια και Ακούρδαλι.

Ο μεγαλύτερος αριθμός πτητικών μέσων που χρησιμοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο

Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ τα 16 πτητικά μέσα της ΚΔ –αριθμός ρεκόρ για την Κύπρο- του Τμήματος Δασών, του Ισραήλ και της Ελλάδας αποχώρησαν από τη «μάχη» καθώς λόγω του σκότους δε μπορούν να επιχειρήσουν για κατάσβεσή της πυρκαγιάς.

Καθ’ όλη όμως τη διάρκεια της νύχτας επίγειες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να θέσουν υπό έλεγχο τα τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στα χωριά Σπήλια, Κούρδαλι και στο Σινά Όρος. Με το πρώτο φως της ημέρας θα επαναρχίσουν ρίψεις νερών και τα πτητικά μέσα.

Θετικό στοιχείο είναι ότι κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στην περιοχή και προκαλούσαν συνεχώς νέες αναζωπυρώσεις.

Δυσκολεύει η κούραση

Πέραν από τους ανέμους, το δύσβατο της περιοχής ήταν το δεύτερο στοιχείο που δυσκόλεψε το έργο πυρόσβεσης ενώ στη συνέχεια αισθητή έγινε και η κόπωση των πυροσβεστών που επιχειρούν αδιάκοπα.

Πυροσβέστες, μέλη της Πολιτικής Άμυνας, του Τμήματος Δασών, των Επαρχιακών Διοικήσεων αλλά και δεκάδες εθελοντές που ρίχθηκαν από την πρώτη στιγμή στο έργο της πυρόσβεσης άρχισαν να παρουσιάζουν σημάδια κούρασης και σε αρκετές περιπτώσεις αντικαταστάθηκαν.

Η Κύπρος θρηνεί το πρώτο θύμα…

Εκτός από τη μεγάλη φωτιά η σημερινή μέρα έμελλε να έχει ακόμη πιο δυσάρεστη εξέλιξη καθώς ένας δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Το βυτιοφόρο στο οποίο επέβαιναν αναποδογυρίστηκε με αποτέλεσμα ο άτυχος 49χρονος Ανδρέας Σοφοκλέους, να εγκλωβιστεί στα συντρίμμια και να τραυματιστεί θανάσιμα. Στο όχημα επέβαιναν άλλα δύο πρόσωπα –επίσης δασοπυροσβέστες- τα οποία μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο.

Τον συγκλονισμό του για το θάνατο του άτυχου δασοπυροσβέστη εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αυτοψία από τον ΠτΔ και τους Υπουργούς

Το σημείο όπου μαίνονται οι πυρκαγιές επισκέφθηκε σήμερα τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και Υπουργοί της κυβέρνησης για να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι το μέγεθος της καταστροφής.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε για τεράστια καταστροφή ενώ είπε την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για να αποφασίσει συγκεκριμένα μέτρα για αναδασώσεις περιοχών και αποζημιώσεις πληγέντων

Επιπλέον βοήθεια από χώρες της Ε.Ε.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έκανε διάβημα προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να σταλεί βοήθεια για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με ανάρτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη στο Twitter φτάνουν την Τρίτη στην Κύπρο τρία αεροπλάνα από τη Γαλλία και ένα από την Ιταλία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network