MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Κύπρος πλημμύρισε αλλά… σε χαμηλά επίπεδα η πληρότητα φραγμάτων

Advertisement

Sponsored by exness

Φωτογραφία Αρχείου από το φράγμα του Κούρη

Παρά τη μεγάλη εισροή στα φράγματα, παραμένει χαμηλή η πληρότητα – 550,000 κυβικά μέτρα νερού το τελευταίο 3ήμερο

Advertisement

Παρά τη μεγάλη εισροή νερού στα φράγματα τις τελευταίες μέρες, η πληρότητά τους παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Φαίδρος Ρουσής, Πρώτος Τεχνικός Μηχανικός στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, είπε ότι το τελευταίο τριήμερο, από την Παρασκευή μέχρι σήμερα, η εισροή στα φράγματα ήταν γύρω στις 550,000 κυβικά μέτρα νερού.

Η συνολική εισροή κατά τον μήνα Δεκέμβριο (από 1η μέχρι σήμερα) είναι γύρω στα 2,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ενώ ολόκληρος ο περσινός Δεκέμβρης είχε μόλις 881,000 κυβικά μέτρα.

Ο κ. Ρουσής είπε ότι αν και είναι κατά πολύ καλύτερος ο φετινός μήνας από τον περσινό Δεκέμβρη σε ό,τι αφορά τις εισροές νερού, ωστόσο τα αποθέματα είναι ακόμη αρκετά κάτω με τη συνολική πληρότητα σε όλα τα φράγματα να είναι σήμερα στο 11,8% και τα αποθέματα να ανέρχονται στα 34,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

«Το 11,8% είναι πολύ χαμηλό και είμαστε αρκετά κάτω από τα επίπεδα κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο», είπε ο κ. Ρουσής, εξηγώντας ότι πέρσι την αντίστοιχη ημέρα τα αποθέματα ήταν στα 38,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και υπήρχε 13,3% πληρότητα, ενώ φέτος τα αποθέματα είναι στα  34,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα με 11,8% πληρότητα.

«Είμαστε πιο κάτω από πέρσι όσον αφορά τα αποθέματα τέτοια εποχή» είπε, αλλά σημείωσε ότι η εισροή νερού είναι κάπως καλύτερη από πέρσι.

Ξεκινήσαμε, συνέχισε, πιο καλά φέτος παρά πέρσι και εξέφρασε την άποψη ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση με τις βροχές που αναμένονται.

«Είναι ικανοποιητική η εισροή για τον μήνα Δεκέμβριο, θέλουμε όμως συνέχεια αρκετές βροχές και πολλές εισροές για πολλές εβδομάδες, διότι με αυτές τις εισροές προς το παρόν χρειαζόμαστε αρκετές μέρες και εβδομάδες για να διαφοροποιηθούν τα ποσοστά», κατέληξε.

Πάντως η βροχόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να αναφερουν πως ενδεχομένως να πέσουν τα πρώτα χιονια στις κορυφές του Τροόδους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network