MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Κύπρος γιορτάζει τα Θεοφάνεια από την Πάφο μέχρι την κατεχόμενη Καρπασία

Advertisement

Sponsored by exness

Πραγματοποιούνται σήμερα σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου οι εορτασμοί των Θεοφανείων, ενώ μετά από 42 ολόκληρα χρόνια θα εορταστούν τα Θεοφάνεια και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Εορτασμός των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί και στην κατεχόμενη Καρπασία.

Advertisement

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα παραστεί στους εορτασμούς στην Αγία Νάπα και συγκεκριμένα στην Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας.

Στη Λεμεσό, στην Εκκλησία Αγίας Νάπας, θα παραστεί ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ενώ στη Λάρνακα, στην Εκκλησία Αγίου Λαζάρου, θα βρίσκεται ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου.

Στην Πάφο, στην Εκκλησία Αγίων Αναργύρων, θα παρευρεθεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στο Ζύγι, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Ζυγίου, θα βρίσκεται για το εορτασμό των Θεοφανειών η Επίτροπος Ισότητας Ιωσηφίνα Αντωνίου.

Εξάλλου, οι εορτασμοί για τα Θεοφάνεια θα ζωντανέψουν και πάλι μετά από 42 ολόκληρα χρόνια στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η Πόλη μας», Παύλος Ιακώβου υπολογίζεται ότι θα μεταβούν στα κατεχόμενα γύρω στους 800-1000 πιστούς.

«Μετά από 42 χρόνια θα τελεστούν και πάλι οι εορτασμοί των Θεοφανείων στην πόλη μας» είπε ο κ. Ιακώβου, εκφράζοντας την ελπίδα το 2016 να είναι η χρονιά επανένωσης της Κύπρου.

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και η Ομάδα Πρωτοβουλίας Αμμόχωστος η Πόλη μας ανακοίνωσαν ότι η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων θα τελεστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου.

Ακολούθως «στη δική μας θάλασσα, στη Γλώσσα, θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων».

«Θα ξαναζωντανέψουν οι στιγμές που τόσο μας έλειψαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Επισκοπή Καρπασίας, σε συνεργασία με τις κοινότητες του διαμερίσματος, ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στην Αγία Τριάδα Γιαλούσας. Θα ακολουθήσει καθαγιασμός των υδάτων στη θάλασσα δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγ. Θύρσου στη Γιαλούσα. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network