MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Κυπριακή Εκκλησία αφόρισε τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη

Advertisement

Sponsored by exness

Η Συνοδική Επιτροπή που συνήλθε τη 2α Οκτωβρίου, «εξετάζουσα τις θέσεις του Ανδρέα Πιτσιλλίδη επί ζητημάτων Ορθοδόξου πίστεως και διδασκαλίας του επέβαλε την ποινή του αφορισμού» – Όπως ανακοινώθηκε η αποκοπή του κ. Πιτσιλλίδη από το σώμα της Εκκλησίας, ισχύει μέχρις ότου αυτός ανανήψει, αποκηρύξει τις πλάνες και τις κακοδοξίες του και ζητήσει το έλεος του Θεού

Advertisement

Προστίθεται ότι η Συνοδική Επιτροπή κατέληξε στον αφορισμό, για τις κακοδοξίες, τις εσκεμμένες παρερμηνείες, το χλευαστικό τρόπο αναφοράς στην πίστη, στα ήθη και στις παραδόσεις και για την αήθη συμπεριφορά του απέναντι σ’ αυτή και την Ιερά Σύνοδο.

Η Συνοδική Επιτροπή καλεί τον κ. Πιτσιλλίδη όπως αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι και στον Θεό και στους ανθρώπους και όπως μακρυά από κάθε έπαρση και περιαυτολογία εγκύψει με ταπείνωση στη διδασκαλία του Ευαγγελίου και στο ήθος της Εκκλησίας, και αντί να σκανδαλίζει, να παράσχει τον εαυτό του πρότυπο στους πιστούς.

Η Συνοδική Επιτροπή που ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο στις 3 Σεπτεμβρίου 2015 αποτελείτο από τους Αρχιερείς Πάφου, Ταμασού, Τριμυθούντος, Καρπασίας και Αρσινόης.

Σε ορισθείσα συνεδρία στις 10.30 το πρωί της 2ας Οκτωβρίου κάλεσε ενώπιόν της τον κ. Πιτσιλλίδη, προκειμένου να ακούσει και διά ζώσης τις απόψεις του και αυτός να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις της σε θέματα στα οποία έχουν επισημανθεί αποκλίσεις από την Ορθόδοξη διδασκαλία.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ύστερα από συστηματική και εις βάθος μελέτη των θέσεων του κ. Πιτσιλλίδη όπως αυτές εκφράστηκαν από τον ίδιο και με βάση τη δήλωση ότι δεν αρνείται και δεν αλλάζει τίποτε απ’ όσα κατά καιρούς δημόσια δήλωσε, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι θέσεις του και το ήθος του είναι σαφώς αντίθετα προς τις θέσεις και το ήθος της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι στις θέσεις του υπάρχουν κακοδοξίες, εσκεμμένες παρερμηνείες, διφορούμενες ερμηνείες και απαξιωτικός τρόπος αναφοράς σε πολλά θέματα, όπως στα θέματα των εκτρώσεων, της Εξομολόγησης, της Θείας Ευχαριστίας, της ομοφυλοφιλίας και άλλων.

Περαιτέρω προσθέτει ότι η συμπεριφορά του κ. Πιτσιλλίδη ήταν αήθης και άκρως προκλητική, αναφέροντας ότι δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει εις την Επιτροπή καμιάν αρμοδιότητα και ότι προτίθεται να υποβάλει γραπτώς απαντήσεις μόνον στην Ολομέλεια της Ιεράς Συνόδου.

Αναφέρουν ακόμα ότι για την ίδια την Ιερά Σύνοδο είπε ότι δεν αναγνωρίζει ότι αυτή εκπροσωπεί την Εκκλησία.

Η Συνοδική Επιτροπή καλεί το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας όπως κωφεύσει σε αυτές τις κακοδοξίες και παραμείνει πιστό στη διδασκαλία της Εκκλησίας, στα ήθη και στις παραδόσεις Της.

“Η κάθε επιδίωξη οποιουδήποτε, όποιον τίτλο και αν κατέχει, και με όποιον τρόπο και αν εκφράζεται, δεν θα πρέπει να παραπλανήσει τους πιστούς και να τους αποσπάσει από την αποστολοπαράδοτη πίστη μας”, συμπληρώνει η Επιτροπή.

 Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network