MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Κομισιόν συγχρηματοδοτεί τη μεταφορά σωστικών μέσων

Advertisement

Sponsored by exness

Η Κομισιόν θα συγχρηματοδοτήσει τη μεταφορά των σωστικών μέσων που στέλλονται στην Κύπρο – Διαχειρίζεται το αίτημα που απέστειλε η κυπριακή δημοκρατία – Εντός της ημέρας τα γαλλικά αεροσκάφη στην Κύπρο

Advertisement

Η Koμισιόν διαχειρίζεται αίτημα της Κύπρου για αποστολή αεροπορικών μέσων πυρόσβεσης και 80 τόνων επιβραδυντικού υλικού ως απάντηση στην καταστροφική δασική πυρκαγιά στην περιοχή της Ευρύχου, που ξέσπασε στις 19 Ιουνίου.

Η κινητοποίηση της βοήθειας συντονίζεται μέσω του Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Κομισιόν ( ERCC), η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω νυχθημερόν. Η Κομισιόν συντονίζει τις εθελοντικές προσφορές που γίνονται από τα συμμετέχοντα κράτη και θα συγχρηματοδοτήσει τη μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης και εμπειρογνώμονες.

Η Κομισιόν έχει λάβει άμεσα μέτρα για την παροχή συντονισμένης ευρωπαϊκής στήριξης μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ . Η Ελλάδα έχει ήδη αναπτύξει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα για να βοηθήσουν να σταματήσει η εξάπλωση των πυρκαγιών.

Στις 20 Ιουνίου, η Γαλλία διέθεσε πυροσβεστικά αεροπλάνα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Τα δύο αεροσκάφη πυρόσβεσης Canadair και ένα αεροπλάνο για να διασφαλίζει το συντονισμό θα φτάσουν στην Κύπρο νωρίς το απόγευμα . Ένα άλλο αεροπλάνο Canadair αναμένεται να αφιχθεί από την Ιταλία επίσης σήμερα.

“Η ΕΕ στηρίζει την Κύπρο και είναι έτοιμη να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της φυσικής καταστροφής. Αντιδράσαμε γρήγορα και σε πλήρη αλληλεγγύη στο κάλεσμα για βοήθεια. Συγχαίρω τις τεράστιες προσπάθειες των πρώτων διασωστών και θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των πυροσβεστών που έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν τη χώρα τους. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, έχουμε μόνιμη επαφή με τις αρχές στη Λευκωσία “,  δήλωσε ο αρμόδιος  Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης..

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network