MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η κινητοποίηση δεν ήταν άστοχη, αλλά επιτακτική. Απαντά ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Παρεκκλησιάς

Advertisement

Sponsored by exness

Νέα ανακοίνωση του Συνδέσμου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Παρεκκλησιάς για τα κτιριακά προβλήματα – Απαντά στο Υπουργείο Παιδείας

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Παρεκκλησιάς, απαντώντας στο Υπουργείο Παιδείας για τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο της περιοχής.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι χθες μαθητές και εκπαιδευτικοί έμειναν εκτός τάξεων διαμαρτυρόμενοι για τα κτιριακά ζητήματα που αφορούν το σχολείο. Προειδοποίησαν μάλιστα ότι εάν δεν επιλυθούν τα προβλήματα, δεν θα ανοίξει το σχολείο μετά τις γιορτές.

Το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε άστοχη και αχρείαστη την απεργία, ενώ σήμερα ο σύνδεσμος του σχολείου επανέρχεται με νέα ανακοίνωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της χθεσινής διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Παρεκκλησιάς η οποία χαρακτηρίστηκε ως αχρείαστη και βεβιασμένη, διευκρινίζεται ότι ο Σύνδεσμος είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα απέτρεπαν οποιαδήποτε διαμαρτυρία. Συγκεκριμένα, υπάρχουν επιστολές που αποδεικνύουν ότι ο Σύνδεσμος αποτάθηκε επανειλημμένα στις αρμόδιες αρχές, χωρίς όμως κάποια θετική ανταπόκριση.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την τελευταία δεκαετία, ο Σύνδεσμος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση τόσο με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου όσο και με τον τέως Υπουργό Παιδείας, για τα θέματα τα οποία ταλανίζουν το σχολείο.  Παρόλες τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις, το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου μας δεν επιλύθηκε.

Η επιστολή η οποία παραλήφθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στις 4/9/2023, αναφέρει ξεκάθαρα ότι το θέμα ανακαίνισης/επέκτασης του Σχολείου δεν περιλαμβάνεται στο Μακροπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2024-2026, λόγω του ότι οι διαδικασίες σχεδιασμού βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο.

Με βάση τα πιο πάνω δε θεωρούμε την κινητοποίηση ΑΣΤΟΧΗ αλλά ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ, αφού η επέκταση δεν περιλαμβάνεται στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network