MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η καλλιέργεια φυτών κάνναβης τον έστειλε για 7 χρόνια στη «στενή»

Advertisement

Sponsored by exness

Στη φυλακή θα περάσει τα επόμενα εφτά χρόνια o 51χρονος Βρετανός, κάτοικος Πέγειας στην Πάφο, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή σε κατηγορίες για καλλιέργεια φυτών κάνναβης με σκοπό την προμήθειά τους σε άλλα πρόσωπα.

Advertisement

Τα αδικήματα τα οποία παραδέχθηκε ο κατηγορούμενος διαπράχθηκαν, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Πάφου Άγγελος Δαυίδ ανέφερε, μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και της 09.03.2015 στον Κάθηκα της επαρχίας Πάφου.

Ο Βρετανός οικογενειάρχης συνωμότησε με τρία άλλα πρόσωπα για να διαπράξουν τα κακουργήματα που προαναφέρθηκαν ενώ ο ίδιος καλλιεργούσε 69 φυτά κάνναβης και είχε παράνομα στην κατοχή του κάνναβη συνολικού βάρους 4,772 .4085 κιλών, με σκοπό να την προμηθεύσει σε άλλα πρόσωπα.

Ωστόσο δεν κατονόμασε τα άλλα πρόσωπα καθώς, όπως αναφέρθηκε στο Κακουργιοδικείο, ο Βρετανός δέχθηκε απειλές τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένεια του.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ο Βρετανός, που μέχρι τώρα είχε λευκό ποινικό μητρώο, ενεπλάκη στις παράνομες δραστηριότητες που παραδέχθηκε, ως αποτέλεσμα της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, γεγονός που γνώριζαν και προφανώς εκμεταλλεύτηκαν άλλα πρόσωπα, τα οποία τον ενέπλεξαν.

Η συνήγορος υπεράσπισης του Βρετανού χαρακτήρισε το ρόλο του κατηγορουμένου στη διάπραξη των αδικημάτων ως βοηθητικό, ο οποίος περιοριζόταν μόνο στη φροντίδα και περιποίηση των φυτών έναντι 700 ευρώ μηνιαίως.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου είπε πως ο χρόνος που ο κατηγορούμενος τέλεσε υπό προσωποκράτηση στην παρούσα υπόθεση όπως συνυπολογιστεί.

Ο Βρετανός κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος της καλλιέργειας φυτών κάνναβης με σκοπό την προμήθεια, της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β, και της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β’ με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal