MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η κακοκαιρία αναβάθμισε την προειδοποίηση σε πορτοκαλί

Advertisement

Sponsored by exness

Η κακοκαιρία αναβάθμισε την προειδοποίηση σε πορτοκαλί – Η πρόγνωση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία

Πορτοκαλί προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, την ώρα που παρουσιάζονται προβλήματα σε όλη την Κύπρο λόγω της κακοκαιρίας.

Advertisement

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, η πορτοκαλί προειδοποίηση τίθεται άμεσα σε ισχύ και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 17.00 το απόγευμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς.

Υπενθυμίζεται πως η Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει αρχικά κίτρινη προειδοποίηση ωστόσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα έφεραν την αναβάθμιση της σε πορτοκαλί.

Η πρόγνωση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Βαρομετρικό χαμηλό, μεταξύ Ρόδου και Κρήτης, κινείται αργά προς τα νότια και θα επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Τοπικά, κυρίως στα προσήνεμα δυτικά και βόρεια παράλια, θα πνέουν πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο και αργότερα χιονόνερο. Από αργά το απόγευμα αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη στα προσήνεμα και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.

Το Σάββατο, ημέρα της Πρωτοχρονιάς, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο το Σάββατο, για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα στη συνέχεια, που θα είναι κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 17 εκατοστά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network