MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η ιστορία του 9χρονου που έφυγε από τη φρίκη της εισβολής στην Κύπρο για μια νέα ζωή στο Λονδίνο (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Η ιστορία του 9χρονου που έφυγε από την Κύπρο τον Αύγουστο του 1974 και ξανάχτισε τη ζωή του στο Λονδίνο – «Βλέπαμε από τα παράθυρα πολεμικά αεροσκάφη να ρίχνουν πυρά στο έδαφος» – «Ήρθαμε από την κόλαση στον παράδεισο» δηλώνει ο πατέρας του Baz Bedrossian στο BBC

Επιμέλεια: Νικόλας Πέτρου Καπαρτής

Advertisement

Την ιστορία του 9χρονου Baz Bedrossian και της οικογένειας του που εγκατέλειψαν την Κύπρο κατά τη δεύτερη φάση της εισβολής για το Λονδίνο για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους από την αρχή, παρουσιάζει σε ρεπορτάζ του το BBC.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον μοιραίο Αύγουστο του 1974 ο Baz Bedrossian ήταν εννέα ετών όταν αυτός και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στη Λευκωσία, αφήνοντας πίσω όλα τα υπάρχοντά τους, μετά την δεύτερη φάση της εισβολή στην Κύπρο.

«Βλέπαμε από τα παράθυρα πολεμικά αεροσκάφη να ρίχνουν πυρά στο έδαφος, όχι πολύ μακριά από το διαμέρισμά μας. Έχω στη μνήμη μου την φράση πως «κάποιος μόλις πέθανε». Ήταν κάτι πραγματικά σοκαριστικό το οποίο με ταρακούνησε» δηλώνει στο BBC o Baz Bedrossian.

Ο Baz Bedrossian θυμάται το πόσο δύσκολο ήταν, ως πρόσφυγας, να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλουν μιας και θα έπρεπε να μάθει την αγγλική γλώσσα, την οποία δεν γνώριζε καλά, όπως ο ίδιος αναφέρει.

Ο πατέρας του Baz δηλώνει με τη σειρά του, πως η σύζυγος του είχες αρκετές δουλειές στην Κύπρο και έψαχνε μια δουλειά για το νέο τους ξεκίνημα. «Έψαχνα στις εφημερίδες και ευτυχώς σταθήκαμε τυχεροί γιατί βρήκα μια αγγελία για δουλειά σε κομμωτήριο στο Richmond και αμέσως είδα τον ενθουσιασμό στα μάτια της συζύγου μου», εξηγεί.

«Νομίζω ότι ήρθαμε από την κόλαση στον παράδεισο», υπογραμμίσει ο πατέρας του Baz Bedrossian.

«Η Κύπρος έχει διαιρεθεί τότε από την Τουρκία η οποία εισέβαλε στο βόρειο τμήμα του νησιού ως απάντηση σε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, όπως υποστηρίζεται, από την ελληνική κυβέρνηση», σημειώνεται στο ρεπορτάζ του BBC.

«Το Λονδίνο μου έδωσε την ευκαιρία να μεγαλώσω, και εγώ ως άτομο, να γνωρίσω τη γυναίκα μου εδώ και προφανώς και να φτιάξουμε μια ζωή για εμάς και τα παιδιά μας», αναφέρει στη συνέχεια ο Baz Bedrossian.

«Παρόλο που ήταν μια δύσκολη περίοδος, αυτό που συνέβη τότε… Μπορώ να αισθάνομαι ευλογημένος μόνο ως μέλος μιας οικογένειας προσφύγων που ήρθε εδώ (Λονδίνο) και εγκαταστάθηκε μόνιμα», συμπληρώνει.

«Παρά τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία 50 χρόνια, δεν έχει επιτευχθεί λύση, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη ανεπίλυτη σύγκρουση στην Ευρώπη. Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει γνωρίζοντας μόνο τη διαίρεση του νησιού», αναφέρει καταληκτικά το ρεπορτάζ.

Δείτε πιο κάτω το σχετικό ρεπορτάζ:

Πηγή: BBC/Olivia Demetriades

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network