MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Hermes Airports δώρισε στο Τμήμα Δασών ένα εκπαιδευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Advertisement

Sponsored by exness

Δωρεά εκπαιδευτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Τμήμα Δασών από την Hermes Airports

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26/5/2023, στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Δασών στη Λευκωσία, εκπρόσωποι της Hermes Airports παρέδωσαν στον Διευθυντή Τμήματος Δασών κ. Χαράλαμπο Αλεξάνδρου εκπαιδευτικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ως δωρεά στο Τμήμα Δασών. Η δωρεά έγινε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κύπρου, το οποίο προχώρησε στον σχεδιασμό και την κατασκευή, βάση των προδιαγραφών που τέθηκαν από το Τμήμα Δασών. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, αντιπρόσωποι του Ινστιτούτου Κύπρου.

Advertisement

Ο Διευθυντής Τμήματος Δασών, αφού ευχαρίστησε θερμά την Hermes Airports για την προσφορά της και αφού τόνισε τη σημαντικότητα τέτοιων δωρεών, ανάφερε ότι η χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, και δη η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αναμένεται να συμβάλει καταλυτικά προς την περαιτέρω ενίσχυση του υφιστάμενου συστήματος διαχείρισης δασικών πυρκαγιών που εφαρμόζει το Τμήμα Δασών. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που παραχωρήθηκε στο Τμήμα Δασών από την Hermes Airports θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των μελών της Ομάδας Drones του Τμήματος, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της επιχειρησιακής τους ικανότητας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Αλεξάνδρου αναφέρθηκε στις δασικές πυρκαγιές και πιο συγκεκριμένα ανάφερε ότι το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, όπως άλλωστε κάθε χρόνο. Με το φετινό μας σύνθημα, «Μόνο με συνείδηση ευθύνης», θέλουμε να τονίσουμε ότι χρειαζόμαστε το σύνολο της κοινωνίας και ότι μόνο με την επίδειξη ευθύνης και μάλιστα στην πράξη, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θέλουμε το κοινό, πρώτα απ’ όλα, να μην γίνεται αιτία πρόκλησης πυρκαγιών, αλλά να μας βοηθήσει με διάφορους άλλους τρόπους. Θέλουμε οι ασυνείδητοι να σταματήσουν να προκαλούν πυρκαγιές εκ προθέσεως. Όσο για τη δική μας ευθύνη, σας διαβεβαιώνουμε κατηγορηματικά ότι θα δώσουμε το άπαν των δυνάμεων μας και ότι στις όποιες ελλείψεις θα προτάξουμε την αυταπάρνηση μας στην εκτέλεση του καθήκοντος, την οποία αντλούμε από την αγάπη μας για τα δάση».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network