MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Η Fly Cyprus δεν είναι ούτε αεροπορική εταιρεία, ούτε εγχώρια, ούτε εθνική»

Advertisement

Sponsored by exness

Κριτική για νέα αεροπορική εταιρεία των κατεχομένων στον τουρκοκυπριακό Τύπο

«Η Fly Cyprus δεν είναι ούτε αεροπορική εταιρεία, ούτε εγχώρια, ούτε εθνική» αναφέρεται σήμερα σε δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, αντικρούοντας πληροφορίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στα κατεχόμενα σχετικά με τη νέα αεροπορική εταιρεία.

Advertisement

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας «Γιενί Μπιρλίκ», Μουσά Αλίογλου του οποίου το άρθρο αναδημοσιεύεται από τη «Χαμπέρ Κίμπρις», εκφράζει τις αμφιβολίες του για τις ανακοινώσεις του «υπουργού μεταφορών και δημοσίων έργων» Ερχάν Αρικλί σχετικά με την ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρείας στα κατεχόμενα.

Ο κ. Αλίογλου αναφέρει ότι προκειμένου να ιδρυθεί μια αεροπορική εταιρεία, πρέπει πρώτα απ’ όλα να υποβληθεί αίτηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας (SVGM) και να ληφθεί προκαταρκτική άδεια, να κατατεθεί προκαταβολή 5 εκατομμυρίων δολαρίων και να έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την απασχόληση όλου του προσωπικού. Στη συνέχεια είναι απαραίτητο να αποκτηθεί άδεια πτητικής εκμετάλλευσης που ονομάζεται AOC (Airline Operator Certificate). Σύμφωνα με τον αρθρογράφο αυτές οι διαδικασίες δεν ακολουθήθηκαν στην περίπτωση της «Fly Cyprus».

Ο Αρικλί, συνεχίζει ο κ. Αλίογλου, παραπλανούσε την κοινή γνώμη κάνοντας ελλιπείς δηλώσεις. Ο αρθρογράφος προσθέτει ότι «η αεροπορική εταιρεία που θα πραγματοποιούσε πτήσεις μόνο με την αναγραφή του σήματος Fly Cyprus στο αεροσκάφος ήταν η εταιρεία με την επωνυμία Hür Kuş Hava Taşımacılık A.Ş (Free Bird Airlines), η οποία είναι εγγεγραμμένη στην τουρκική Πολιτική Αεροπορία. Η εταιρεία με την επωνυμία Royal Cyprus Tourism, η οποία είναι εταίρος της Free Bird, σίγουρα δεν είναι αεροπορική εταιρεία, αλλά τουριστική εταιρεία. Και το αεροσκάφος που παρουσιάστηκε είναι ένα Airbus 321-214 με το σήμα καταχώρησης TC -FHK, το οποίο εμφανίζεται στο στόλο της Free Bird (wet lease)».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η Free Bird Airlines, η οποία ανήκει στην Gözen Holding, ιδρύθηκε το 2001 και είναι μια σταθερή εταιρεία, διαθέτει στο στόλο της 8 αεροσκάφη τύπου Airbus 320 ενώ η Free Bird Europe στη Μάλτα διαθέτει δύο αεροσκάφη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal