MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η Ευρώπη και οι χρηματοδοτήσεις αναδεικνύουν τις ρίζες μας, είπε ο Μ. Σχοινάς

Advertisement

Sponsored by exness

Ξενάγηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Πλατεία Ζουχουρί στη Λάρνακα

Η Ευρώπη και οι χρηματοδοτήσεις αναδεικνύουν τις ρίζες μας και κατοχυρώνουν τις εθνικές μας καταβολές, ανέφερε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια ξενάγησης του στην Πλατεία Ζουχουρί στη Λάρνακα.

Advertisement

Σε δηλώσεις του ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι «σ’ αυτή την τέταρτη επίσκεψη μου στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της θητείας μου θέλησα να γνωρίσω και το πολύ σημαντικό έργο που έχει γίνει στη Λάρνακα, την αναστήλωση ιστορικών μνημείων με κοινοτική χρηματοδότηση γιατί ο πολιτισμός είναι κομμάτι του χαρτοφυλακίου μου».

«Θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο και την ομάδα για την πολύ εντυπωσιακή δουλειά», είπε.

Ταυτόχρονα ευχήθηκε «η Λάρνακα να καταφέρει να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2030» είπε ότι «θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε σ’ αυτή την προσπάθεια» και εξέφρασε «συγχαρητήρια στους υπεύθυνους».

Απαντώντας σε ερώτηση για την χρηματοδότηση της ΕΕ ο κ. Σχοινάς είπε ότι «όπως είναι το σύστημα στην Κύπρο έχουμε και το παραδοσιακό Ταμείο Συνοχής αλλά και τους πόρους για την τουρκοκυπριακή Κοινότητα, αφού χρηματοδοτήθηκαν πολλές αναστηλώσεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο ευρωπαίος φορολογούμενος στηρίζει και αναδεικνύει τις ρίζες μας», είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι «όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές και πληθαίνουν οι ευρωφοβικές και ακραίες φωνές κάποιων που θέλουν να μας πείσουν ότι η Ευρώπη καταστρέφει τις ρίζες μας, τους καλώ να έρθουν να δουν στη Λάρνακα, ότι η Ευρώπη και οι χρηματοδοτήσεις αναδεικνύουν τις ρίζες μας, κατοχυρώνουν τις εθνικές μας καταβολές».

Ο Ελληνοκύπριος Συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά Σώτος Κτωρής εξέφρασε «ευγνωμοσύνη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ακλόνητη υποστήριξη και την γενναιόδωρη ενίσχυση η οποία τα τελευταία 15 χρόνια επέτρεψε να συντηρηθούν περισσότερα από 140 μνημεία σ’ ολόκληρη την επικράτεια του νησιού».

«Αυτή είναι μια προσπάθεια που δεν συμβάλει απλά στην διάσωση των μνημείων που μας κληροδότησε η ιστορία», σημείωσε.

Ο κ. Κτωρή υπογράμμισε και τον «καθοριστικό ρόλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση διαδραματίζει στην Κύπρο μέσα από αυτή την στήριξη που μας παρέχει, στην προώθηση συνθηκών ειρήνης και συμφιλίωσης ανάμεσα στις Κοινότητες του νησιού».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας εξέφρασε ικανοποίηση για την παρουσία στην πόλη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για τη στήριξη γιατί χωρίς αυτά τα ταμεία θα ήταν αδύνατο να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, να ομορφύνουμε και να αλλάξουμε την πόλη μας», είπε. Πρόσθεσε ότι «τα τελευταία χρόνια ως Λάρνακα πήραμε άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ για σημαντικά έργα και έργα με τα οποία έχουμε λύσει σημαντικά καθημερινά προβλήματα της πόλης, όπως οι πλημμύρες».

Ανέφερε ακόμα ότι «χωρίς αυτά τα κονδύλια η Λάρνακα θα συνέχιζε να μαστίζεται από το μεγάλο πρόβλημα των πλημμυρών. Ακόμα έχουν γίνει αρκετά έργα τα οποία έχουν ενισχύσει στον πολιτισμό και την οικονομία της πόλης μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network