MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Η επόμενη δύσκολη εβδομάδα και το ενδεχόμενο μέτρων με ορίζοντα τέλος Γενάρη

Advertisement

Sponsored by exness

Δύσκολη η επόμενη εβδομάδα για την Κυβέρνηση που καλείται να αποφασίσει και για το επόμενο πακέτο μέτρων – Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε αναθεώρηση περιορισμών παρά τα αιτήματα που τέθηκαν ενώπιον του Υποργικού Συμβουλίου – Βλέπει Δευτέρα τον Αρχιεπίσκοπο ο Πρόεδρος

Την επόμενη εβδομάδα τα… δύσκολα για την Κυβέρνηση, που καλείται να λάβει αποφάσεις για την επόμενη δέσμη των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, μιας και τα εν ισχύ εκπνέουν την τελευταία μέρα του χρόνου.

Advertisement

12 και 1, με τον νέο χρόνο δηλαδή, οι πολίτες θα εισέλθουν λογικά και σε νέους περιορισμούς, αφού τα υφιστάμενα μέτρα εκπνέουν στις 31 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά τις πολυαναμενόμενες ενδεχόμενες γιορτινές χαλαρώσεις, άπαντες παρέπεμπαν στην τελευταία στιγμή, που βεβαίως όλο και πλησιάζει.

Είπαν όχι σε αναθεώρηση

«Η επιδημιολογική εικόνα, όπως αξιολογείται από τους ειδικούς επιδημιολόγους, είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε περαιτέρω χαλάρωση σε αυτό το στάδιο, αλλά το θέμα επίσης θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε χθες η Κυβέρνηση σε επιχειρηματίες εμπορικών κέντρων και Ιερά Σύνοδο, μετά τα αιτήματα που τέθηκαν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για αναθεώρηση κάποιων μέτρων που τους επηρεάζουν. Η απόφαση όπως ήταν αναμενόμενο δεν ικανοποίησε.

Όσον αφορά το θέμα των εκκλησιών και του αιτήματος για λειτουργία παρουσία πιστών τις Κυριακές και τα Χριστούγεννα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Κυβέρνηση ήθελε να προχωρήσει με κάποια άρση του περιορισμού αντιλαμβανόμενη την ανάγκη των πιστών, ωστόσο φαίνεται ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν το επιτρέπουν για την ώρα. Αυτό αναμένεται να εξηγήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Αρχιεπίσκοπο, με τον οποίο αναμένεται να συναντηθεί τη Δευτέρα.

Η Κυβέρνηση βεβαίως παρέπεμψε την εξέταση των ζητημάτων που άπτονται άρσης των όποιων περιορισμών για την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα, που θα είναι και η τελευταία του χρόνου.

Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι αυτό που επιθυμεί ο Υπουργός Υγείας και έθεσε ήδη ενώπιον του επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, είναι ένα πλάνο με μέτρα που θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια των 15 ημερών. Ένα πακέτο μέτρων δηλαδή με χρονικό ορίζοντα το τέλος Ιανουαρίου, ώστε να μπορούν και οι πολίτες να προγραμματίζονται καλύτερα.

Και όλα αυτά, την ώρα που στο Υπουργείο Υγείας αναμένουν εναγωνίως την άφιξη των πρώτων εμβολίων.

«Εν τέλει, εντός μίας εβδομάδας, το πρώτο εμβόλιο θα έχει εγκριθεί, κατά συνέπεια, οι εμβολιασμοί θα μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως… είναι μία τεράστια επιχείρηση», δήλωσε στο μεταξύ η πρόεδρος της Κομισιόν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την έγκριση για το πρώτο εμβόλιο της Pfizer μια εβδομάδα νωρίτερα από το αναμενόμενο, στις 21 Δεκεμβρίου αντί για τις 29 Δεκεμβρίου.

«Αν υπάρξει θετική απόφαση θα είναι θέμα τριών η τεσσάρων ήμερων για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να γίνει η διανομή του εμβολίου στα 27 κράτη- μελή» δήλωσε χθες στον ΣΚΑΪ η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου.

Οι πιο πάνω δηλώσεις, αφήνουν ουσιαστικά ανοικτό ενδεχόμενο για άφιξη των εμβολίων στα κράτη μέλη της ΕΕ λίγο νωρίτερα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network